Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για τη δράση του Λιμενικού Σώματος στο Ανατολικό Αιγαίο «αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Τουρκίας να αποκρύψει το γεγονός ότι παραβιάζει συστηματικά τους όρους της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό».

«Οι κατηγορίες του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το Λιμενικό «επιχειρεί στο Αιγαίο με αποφασιστικότητα αλλά και ευαισθησία και σώζει καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει στην εν λόγω συνέντευξη ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Λιμενικού με μέσα και προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης, ενώ αναφέρεται και στο προς υλοποίηση νέο σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης, που θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα περισσότερο εστιασμένων περιπολιών.

Περαιτέρω, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική επένδυση το master plan ανάπτυξης του λιμένος του Πειραιά από την Cosco, ενώ αναφορικά με την ακύρωση του σχεδίου για νέα προβλήτα αναφέρει ότι «η αρμοδια επιτροπή έκρινε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει το σχέδιο τώρα».

Μιλώντας για τους στόχους του ταξιδιού του με την ελληνική κυβερνητική αποστολή στη Σανγκάη, στη Διεθνή Έκθεση της οποίας η Ελλάδα είναι μια εκ των τιμωμένων χωρών, ο κ. Πλακιωτάκης δηλώνει ότι θα απευθύνει πρόσκληση «στις εταιρείες και τους οργανισμούς της Κίνας να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Λιμάνια, τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή και ενέργεια αποτελούν τομείς με μεγάλες δυνατότητες και απολύτως θετικές προοπτικές».

Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων στα δέκα περιφερειακά λιμάνια, ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη πως η λογική των υπο-παραχωρήσεων δε διασφαλίζει τα δημόσια έσοδα και τις θέσεις εργασίας, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχωρά «σε ειδική μελέτη για καθένα από τα δέκα λιμάνια, ώστε να αποτυπωθούν η εικόνα, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που υπάρχουν και αναλόγως να προχωρήσουμε».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιο σας