Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακύρωσαν αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα επειδή... αγωνίστηκε μια γυναίκα

Ακύρωσαν αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα επειδή… αγωνίστηκε μια γυναίκα

Ένα από τα περιστατικά που έρχονται, όχι για να μας δείξουν κάτι, αλλά για να μας επιβεβαιώσουν τη θλιβερή αλήθεια του πόσο πίσω βρισκόμαστε ως χώρα, τη στιγμή που στιγμή ο υπόλοιπος προηγμένος κόσμος κάνει μικρά μεν, σημαντικά δε, βήματα μπροστά στον τομέα της ισότητας των φύλων, συνέβη στο πρωτάθλημα Τύπου

Ένα από τα περιστατικά που έρχονται, όχι για να μας δείξουν κάτι, αλλά για να μας επιβεβαιώσουν τη θλιβερή αλήθεια του πόσο πίσω βρισκόμαστε ως χώρα, τη στιγμή που στιγμή ο υπόλοιπος προηγμένος κόσμος κάνει μικρά μεν, σημαντικά δε, βήματα μπροστά στον τομέα της ισότητας των φύλων, συνέβη στο πρωτάθλημα Τύπου.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που συνέβη για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του ΣΠΟΡ FM αντιμετώπιζε αυτή του iefimerida, με την πρώτη να επικρατεί στο σκορ με 3-1.

Κάποια στιγμή, ο προπονητής της ομάδας του ΣΠΟΡ FM, Γιώργος Χελάκης, ζήτησε από τον διαιτητή της αγώνα να προχωρήσει σε μια αλλαγή, προκειμένου να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα, με  συνάδελφό του και μέλος του Πανελλήνιου Σωματίου Αθλητικού Τύπου, η οποία αγωνίζεται στην ίδια θέση.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, που έγινε με σκοπό να δείξει ότι και οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά στο γήπεδο ειδικά αν χρειαστεί να τεθούν αντιμέτωπες με άνδρες. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως μόλις ο διαιτητής έκανε νεύμα να περάσει στον αγωνιστικό χώρο η εν λόγω δημοσιογράφος, άπαντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο ενθουσιώδης

Ωστόσο, το ελπιδοφόρο κομμάτι της ιστορίας ολοκληρώθηκε στα χειροκροτήματα. Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν με τη λήξη της αναμέτρησης. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του iefimerida είχαν δώσει την συγκατάθεση τους ώστε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στα χρονικά του πρωταθλήματος Τύπου μια γυναίκα απέναντι σε άντρες, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του πρωταθλήματος είχαν -όπως όλα δείχνουν- διαφορετική άποψη.

Έτσι, όχι μόνο δεν ενέκριναν την συμμετοχή της γυναίκας τερματοφύλακα, αλλά αφού ακύρωσαν το τελικό αποτέλεσμα στη συνέχεια, μηδένισαν την ποδοσφαιρική ομάδα του ΣΠΟΡ FΜ.

Αντιδράσεις…

Μάλιστα, ένα από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το αν πρέπει ή όχι να εκδοθεί δελτίο αγώνα στην εν λόγω παίκτρια, προκειμένου να συμμετέχει στο πρωτάθλημα με την ανδρική ομάδα, ότι «πρόκειται για διακωμώδηση του αθλήματος, καθώς πουθενά στο κόσμο δεν υπάρχει μικτό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου».

Η αντιπαράθεση για το αν πρέπει ή όχι να παίζει ποδόσφαιρο μια γυναίκα μαζί με τους άντρες, συνεχίστηκε και στα social media, συγκεκριμένα στη σελίδα του Πρωταθλήματος Τύπου, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σεξιστικά σχόλια.

Ένας φωτογράφος και μέλος της Επιτροπής του πρωταθλήματος, είπε ότι, «αν απαγορεύει η σχετική διάταξη των κανονισμών να εκδοθεί δελτίο σε γυναίκα, τότε θα αποσυρθεί και θα κρατηθεί σαν ενθύμιο στο τζάκι ή στο υπνοδωμάτιο της κοπέλας».

Άλλος αντέδρασε λέγοντας πως «επειδή εγώ ευτυχώς ή στην περίπτωση της Μαρίας δυστυχώς, θα συνεχίσω να βλέπω το ποδόσφαιρο υπό το πρίσμα ενός αυστηρού ρομαντισμού, στον οποία εντάσσεται το να μου ρίξει ο αντίπαλος μια κλωτσιά ή ένα σπρώξιμο, όπως θα κάνω κι εγώ ή να με αποκαλέσει πυγμαίο για να με προκαλέσει, αλλά όχι το να αγωνίζομαι εναντίων γυναικών αθλητριών ( για όσους βιαστούν να με χαρακτηρίσουν σεξιστή) ενημερώνω πως μπιτς βόλει παίζω σε μικτό, μιας και στο συγκεκριμένο άθλημα προβλέπεται η συμμετοχή ανδρών και γυναικών».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024