Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: Θέτουμε σε πλήρη λειτουργία 14 νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Κικίλιας: Θέτουμε σε πλήρη λειτουργία 14 νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας προχωρά η συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για συνεργασία στον τομέα της λειτουργίας κλινών ΜΕΘ

Τη λειτουργία επιπλέον 14 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής στο αμέσως προσεχές διάστημα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), με αφορμή τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, προχωρά η συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για συνεργασία στον τομέα της λειτουργίας κλινών ΜΕΘ, ενώ σημείωσε ότι προτίθεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο θα προβλέπει μεταξύ άλλων τον συντονισμό όλων των ενεργειών και των εκστρατειών για την πρόληψη.

«Προχωράμε στην οργάνωση του συστήματος μεταμοσχεύσεων»

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, τιμούμε τον ανώνυμο δότη χάρη στον οποίο σώζονται ζωές. Ευχαριστούμε τις οικογένειες που συναίνεσαν, ώστε να γίνει η δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων των αγαπημένων τους προσώπων μία δεύτερη ευκαιρία ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας».

«Ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα, καθώς ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων, αν και εμφανίζει αύξηση σε σχέση με το 2018, εν τούτοις παραμένει πολύ χαμηλός. Ως υπουργείο Υγείας, προχωράμε στην οργάνωση του συστήματος των μεταμοσχεύσεων εκεί που βρίσκονται οι δυνητικοί δότες, κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και παράλληλα στη συστηματική ενημέρωση των πολιτών για την ανυπέρβλητη αξία της δωρεάς οργάνων», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024