Σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (01/11/2019) στην Αλβανία με αποτέλεσμα να ταρακουνηθούν οι κάτοικοι σε Καστοριά και Ήπειρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σεισμική δόνηση ήταν της τάξης των 4.9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 11.4 χιλομέτρων και έγινε αισθητός σε Καστοριά και Κοζάνη.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού EMSC, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 49 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στις γύρω περιοχές.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας