Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Μια νίκη περηφάνιας «βγαλμένη» από την άμυνα

Ολυμπιακός : Μια νίκη περηφάνιας «βγαλμένη» από την άμυνα

Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που κατάφερε να πετύχει ο Ολυμπιακός στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου του. Και το πέτυχε γιατί στηρίχθηκε στην άμυνα και γιατί βρήκε «πρωταγωνιστές» που δεν υπολόγιζαν οι Ρώσοι.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν την έναρξη του ματς στην Μόσχα, ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ.

Κι όμως τα κατάφερε, σε πείσμα όλων όσων προέβλεπαν ήττα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν κάτι πολύ σημαντικό στην ρωσική πρωτεύουσα, κόντρα στην «αρκούδα» με το τεράστιο μπάτζετ.

Δεν πέτυχαν απλά μια εκτός έδρας νίκη. Πήραν ένα τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια των υποχρεώσεών τους στην Ευρωλίγκα και φρόντισαν να πετύχουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με την επιβεβαίωση που ήθελε αυτή η ομάδα, μια επιβεβαίωση ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλό και αυτή η νίκη στην Μόσχα θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους ερυθρόλευκους.

Αρκεί βέβαια και οι παίκτες του Ολυμπιακού να μην αδικήσουν τους εαυτούς τους στα παιχνίδια που ακολουθούν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι απέναντι στην Μακάμπι.

Είναι ένας αγώνα που επιβάλλεται να νικήσουν οι πειραιώτες για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα η νίκη επί της ρωσικής ομάδας.

Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που κατάφερε να πετύχει ο Ολυμπιακός στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου του. Και το πέτυχε γιατί στηρίχθηκε στην άμυνα και γιατί βρήκε «πρωταγωνιστές» που δεν υπολόγιζαν οι Ρώσοι.

Κατά κύριο λόγο τον Τσέρι και κατά δεύτερο τον Πολ, με τους δύο Αμερικανούς να «πληγώνουν» την άμυνα των Ρώσων.

Αν στην απόδοση των δύο προσθέσει κάποιος και τα κατορθώματα του Γιώργου Πρίντεζη τότε έχει μια τριάδα – δυναμίτη που έκανε την διαφορά για την ομάδα του Πειραιά.

Θα ήταν βέβαια άδικο να μην σταθεί κάποιος και στον Πάντερ που βοήθησε σημαντικά στο πλάνο του Κεμζούρα.

Αν μη τι άλλο ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο από τους «κοντούς» της ομάδας του. Έδωσαν και το κάτι παραπάνω για να επιτευχθεί αυτή η μεγάλη νίκη.

Ήταν μια νίκη λοιπόν που πρώτα απ’ όλα την είχε ανάγκη για ψυχολογικούς λόγους ο Ολυμπιακός. Για να «φωνάξουν» οι παίκτες προς πάσα κατεύθυνση ότι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Γιατί πολύ απλά αυτό έχει μάθει να κάνει αυτή η ομάδα. Να παλεύει μέχρι το τέλος. Ήταν επίσης μια νίκη που την ήθελε πολύ και ο κόσμος του Ολυμπιακού που έχει στηρίξει την ομάδα.

Και ο κόσμος ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντικό θα είναι το ματς με την Μακάμπι στο ΣΕΦ αλλά και πόσο δύσκολο. Το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι να «χτίσουν» πάνω σε αυτή τη νίκη και δεν πρέπει να παρασυρθούν.

Χρειάζεται δουλειά για να διαμορφωθεί ένα νέο σκηνικό για την συνέχεια της χρονιάς και ο Ολυμπιακός πρέπει να δουλέψει για να τα καταφέρει.

Στην Μόσχα έδειξε πως υπάρχει μέλλον με μια νίκη βγαλμένη από την άμυνα. Μια νίκη με χαρακτήρα Ολυμπιακού.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024