Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χίμκι – Παναθηναϊκός 103-86

Χίμκι – Παναθηναϊκός 103-86

Προδομένος από την άμυνά του ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στη Μόσχα από τη Χίμκι, πετώντας στα σκουπίδια το εξαιρετικό πρώτο μισό

Η επίθεση είναι θέμα ημέρας, η άμυνα θέμα διάθεσης. Και φυσικά διδάσκεται, αλλά όχι με ταχύρρυθμα, όχι σε παίκτες που είτε δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το πίσω μέρος του γηπέδου (Φριντέτ), είτε δεν γνωρίζουν αρχές ευρωπαϊκής ομαδικής άμυνας (Τζόνσον).

Και δεν μπορείς να παίξεις άμυνα δίχως… σκιάχτρο. Οι σέντερ του Παναθηναϊκού δεν σπέρνουν τον τρόμο, οπότε ομάδες με ταλέντο σαν αυτό της Χίμκι, θα βρουν τρόπο να τη διασπάσουν.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο (στο μπροστά μέρος του γηπέδου), οι Ρώσοι όμως ήταν καλύτεροι και νίκησαν με 103-86, σκορ που αδικεί τη συνολική προσπάθεια των «πράσινων».

Στο πρώτο 20λεπτο οι παίκτες του Πεδουλάκη, έδειξαν ότι μπορούν να χτυπήσουν τη Χίμκι με τα δικά της όπλα. Με παιχνίδι εκτός ελέγχου, με οδηγό την επίθεση, με τρίποντα, με όλα όσα χαρακτηρίζουν την παρέα του Σβεντ.

Κι οι αριθμοί τρελάθηκαν. Στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ 25-29, με τον Παναθηναϊκό να έχει 10 ασίστ και μηδέν (0) λάθη, με τον Καλάθη να έχει μοιράσει τις 7 από αυτές. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 50-55, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 17 ασίστ για 2 λάθη (8 ο Καλάθης και 5 ο Ράις).

Ήταν, όμως, μια συνθήκη που δεν ευνοούσε τον Παναθηναϊκό κι ο Πεδουλάκης το γνώριζε. Όταν έπεσε η παραγωγικότητα (όχι παράλογο) οι αριθμοί… λογικεύτηκαν (77-73 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με 20 ασίστ για 4 λάθη -άρα 3-2 στην περίοδο-, αλλά τους γηπεδούχους να έχουν φτάσει στις 19 ασίστ) και στο τέλος χάθηκε η μπάλα και μαζί η ψυχολογία (103-86 το τελικό, με 21 ασίστ για 5 λάθη για τον Παναθηναϊκό).

Στη σύγκριση ταλέντου οι Ρώσοι φάνηκαν καλύτεροι, με τον Σβεντ να δίνει σόου, τον Τίμα να κάνει πάρτι, τον Γιερέμπκο να βάζει σημαντικά καλάθια, τους Μπούκερ – Έβανς – Μπέρτανς να συνεισφέρουν. Εντέλει, οι παίκτες του Κουρτινάιτις έδειξαν ότι ξέρουν καλύτερα το… yolo παιχνίδι, ότι αν δεν τους βγάλεις από αυτό που θέλουν να παίξουν θα σε τιμωρήσουν.

Ο Φριντέτ ήταν αξιόπιστος επιθετικά, ο Τζόνσον δείχνει σημάδια προσαρμογής, ο Καλάθης με τον Ράις είχαν καλύτερες συνεργασίες, όμως όλα αυτά είναι μάλλον ανούσια, αφού το αποτέλεσμα μετράει.

Τα δεκάλεπτα: 25-29, 50-55, 77-73, 103-86.

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024