Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Δεν βρέθηκαν ίχνη αμίαντου σε νέες εξετάσεις παιδικής πούδρας

ΗΠΑ : Δεν βρέθηκαν ίχνη αμίαντου σε νέες εξετάσεις παιδικής πούδρας

Οι εξετάσεις που έγιναν επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει αμίαντος στην παιδική πούδρα και τονίζει ότι «υποστηρίζει την ασφάλεια του προϊόντος».

Ο εταιρεία κολοσσός Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν βρέθηκαν ίχνη αμιάντου κατά τις εξετάσεις 15 δειγμάτων που ελήφθησαν από την ίδια συσκευασία παιδικής πούδρας η οποία είχε εξεταστεί προηγουμένως από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων συνιστούν τη νέα γραμμή άμυνας της J&J απέναντι στους ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα της περιέχουν αμίαντο, μια γνωστή καρκινογόνα ουσία που έχει συνδεθεί με το θανατηφόρο μεσοθηλίωμα.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι οι εξετάσεις που έγιναν από «τρίτα μέρη» επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει αμίαντος στην παιδική πούδρα και τονίζει ότι «υποστηρίζει την ασφάλεια του προϊόντος».

Στις αρχές του μήνα, η εταιρεία ανακάλεσε περίπου 33.000 συσκευασίες παιδικής πούδρας στις ΗΠΑ, επειδή βρέθηκαν ίχνη αμιάντου σε δείγματα που είχαν ληφθεί σε μία από αυτές, η οποία αγοράστηκε διαδικτυακά. Ήταν η πρώτη φορά που η J&J ανακαλεί το προϊόν αυτό και η πρώτη φορά που οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές εντόπισαν αμίαντο.

Στις ΗΠΑ η J&J είναι αντιμέτωπη με περισσότερες από 15.000 αγωγές από καταναλωτές που ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα της τους προκάλεσαν καρκίνο.

Στο μεταξύ, η αλυσίδα φαρμακείων CVS Health Corp ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ότι αποσύρει από τα ράφια της, για προληπτικούς λόγους, όλες τις συσκευασίες παιδικού ταλκ της εταιρείας Johnson & Johnson σε συσκευασία των 600 γραμμαρίων.

Αντιμέτωπη με χιλιάδες αγωγές

Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με χιλιάδες αγωγές για σειρά προϊόντων της, έκανε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ότι αποσύρει περίπου 33.000 συσκευασίες παιδικής πούδρας στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου σε δείγματα που ελήφθησαν από μπουκάλι το οποίο είχε αγοραστεί διαδικτυακά.

Η CVS ανέφερε ότι συμμορφώνεται με την εθελοντική ανάκληση του προϊόντος και θα το αποσύρει από όλα τα καταστήματά της, καθώς και από τον εμπορικό ιστότοπό της. Οι πελάτες της που το είχαν ήδη αγοράσει θα πρέπει να σταματήσουν τη χρήση του και να το επιστρέψουν στο φαρμακείο για να αποζημιωθούν.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024