Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
La Liga: Η Γρανάδα στην πρώτη θέση μετά από 46 χρόνια

La Liga: Η Γρανάδα στην πρώτη θέση μετά από 46 χρόνια

Από το 1973 έως το 2019, χρειάστηκαν να περάσουν γενιές και γενιές οπαδών, ώστε να ξαναδούν την Γρανάδα να φιγουράρει στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας της Primera Division.

Με 20 βαθμούς μετά από 10 αγωνιστικές, η Γρανάδα εξελίσσεται στην ευχάριστη έκπληξη της La Liga, φιγουράροντας στην κορυφή. Μετά την επικράτησε με 1-0 επί της Ρεάλ Μπέτις, έφτασε στους 20 πόντους και έμεινε μόνη στο «ρετιρέ».

Βέβαια, εκμεταλλεύτηκε και την αναβολή του «El Clasico», αφού η Μπαρτσελόνα με 19 βαθμούς και η Ρεάλ Μαδρίτης με 18, έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και όποια νικούσε, θα ανέβαινε στην πρώτη θέση.

Όπως και να έχει, η πρωτιά της Γρανάδα, η οποία προβιβάστηκε μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι, είναι μεγάλη επιτυχία. Κανένας δεν ξέρει πόσο θα αντέξει στον ανταγωνισμό, αφού δεν διαθέτει την ποιότητα, την εμπειρία και το «βάθος» στο ρόστερ που έχουν οι δύο μεγάλοι της Ισπανίας. Όμως, είναι βέβαιο πως η Γρανάδα θα το απολαύσει για όσο διαρκέσει.

Άλλωστε, η προηγούμενη φορά που η Γρανάδα είχε πετύχει ανάλογο επίτευγμα, χάνεται στα βάθη του χρόνου… Ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 1973, όταν η Γρανάδα βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση της Primera Division. Δηλαδή, πριν 46 ολόκληρα χρόνια…

Για να καταλάβουμε το επίτευγμα της Γρανάδα, πρέπει να δούμε μερικά νούμερα. Η ιδιοκτησία της Γρανάδα έχει ξοδέψει συνολικά μόλις 10 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές, όταν το αντίστοιχο ποσό στη Μπαρτσελόνα και στη Ρεάλ μπορεί να αφορά έναν αναπληρωματικό.

Από τα 10 εκατομμύρια, δόθηκαν από 3 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Ματσίς και του Ντομίνγκος Ντουάρτε, που ίσως δεν θα περνούσαν ούτε απ’ έξω από το «Καμπ Νου» και το «Μπερναμπέου».

Το μπάτζετ της Γρανάδα ανέρχεται στα 35,4 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο μας ακούγεται μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα. Όμως, στην Primera Division είναι το τρίτο μικρότερο στην κατηγορία και σχεδόν υποδεκαπλάσιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα…

Ήδη, η Γρανάδα έχει νικήσει 2-0 τη Μπαρτσελόνα στην έδρα της, κρατώντας το «μηδέν», ενώ το ίδιο συνέβη σε άλλα πέντε παιχνίδια εναντίον των Εσπανιόλ, Θέλτα, Λεγανές, Οσασούνα και Μπέτις. Με σφιχτή αμυντική λειτουργία, η ομάδα από την Ανδαλουσία προσπαθεί να βρει ένα ή δύο γκολ για να νικήσει.

Το παθητικό της είναι 10 γκολ, αλλά οφείλεται στο τρελό 4-4 με τη Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα και στην ήττα με 4-2 από τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου». Στα υπόλοιπα 8 ματς, η Γρανάδα έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024