Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ : Ο Τραμπ αξίζει τα εύσημα για τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ : Ο Τραμπ αξίζει τα εύσημα για τον θάνατο του αλ Μπαγκντάντι

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρκ Έσπερ δήλωσε ότι ο Ντόναλν Τραμπ αξίζει τα εύσημα καθώς ήταν αυτός που έδωσε το «πράσινο φως» για την επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Για μια «επιχείρηση που εξετελέσθη θαυμάσια» έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ, αναφερόμενος στην είδηση του θανάτου του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, την οποία επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια διαγγέλματος στον αμερικανικό λαό.

«Αν είσαι ηγέτης του ISIS θα σε κυνηγήσουμε»

«Ο έπαινος πηγαίνει στο στρατιωτικό μας προσωπικό, στα μέλη των μυστικών υπηρεσιών και σε όσους έλαβαν μέρος και στέλνει το μήνυμα ότι αν είσαι ηγέτης του ISIS, αν είσαι ηγέτης τρομοκρατικής οργάνωσης θα σε κυνηγήσουμε ασταμάτητα», σημείωσε ο Έσπερ για να προσθέσει ότι ο αμερικανικός στρατός «είναι ο καλύτερος στον κόσμο, έχει κάνει τέτοιες επιχειρήσεις εκατοντάδες φορές, ήταν μια επιχείρηση που εξετελέσθη θαυμάσια».

Ο Έσπερ έσπευσε δε να δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αξίζει τα εύσημα καθώς ήταν αυτός που έδωσε το «πράσινο φως» για την επιχείρηση.

Εκτίμησε ότι ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον ISIS, καθώς ήταν ο επικεφαλής της οργάνωσης, αλλά σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν με το πέρασμα του χρόνου. Επανέλαβε ότι ο αλ Μπαγκντάντι «αποφάσισε να αυτοκτονήσει και να πάρει μαζί του κάποια μικρά παιδιά».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024