Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ θα ανακοινώσει το θάνατο του ηγέτη του ISIS, λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ

Ο Τραμπ θα ανακοινώσει το θάνατο του ηγέτη του ISIS, λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει μια «πολύ σημαντική» ανακοίνωση σήμερα στις 09:00 (σ.σ 15:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει μια «πολύ σημαντική» ανακοίνωση σήμερα στις 09:00 (σ.σ 15:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Λευκός Οίκος.

Την ίδια στιγμή αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν έφοδο στη βορειοανατολική Συρία με στόχο τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο στρατός των ΗΠΑ διεξήγαγε επιχείρηση χθες Σάββατο στη βορειοανατολική Συρία.

Η CIA συνέβαλε στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια ήταν η έκβαση της επιχείρησης.

«Νεκρός ο ηγέτης του ΙΚ»

Σύμφωνα με το Newsweek, που επικαλέστηκε αξιωματικό ενημερωμένο για την επιχείρηση αυτή, ο ηγέτης του ΙΚ είναι νεκρός.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, την έφοδο των ειδικών δυνάμεων. Άλλοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια.

Λίγη ώρα προτού οι υπηρεσίες της αμερικανικής προεδρίας αναγγείλουν ότι ο Τραμπ θα κάνει τη «σημαντική ανακοίνωση» σήμερα, ο Ρεπουμπλικάνος είχε αναφέρει σιβυλλικά μέσω Twitter «μόλις έγινε κάτι πολύ μεγάλο!».

Η ανακοίνωση θα γίνει από την Αίθουσα Υποδοχής Διπλωματών του Λευκού Οίκου, όπου ο Τραμπ ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του στρατού της Τουρκίας και των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία.

Τελευταίο σημάδι ζωής του αλ Μπαγκντάντι

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής έπειτα από ένα ηχητικό μήνυμά του που διανεμήθηκε από τα όργανα προπαγάνδας του ΙΚ τον Νοέμβριο του 2016, μετά την έναρξη της επιχείρησης των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Σε αυτό το μήνυμα, καλούσε τους μαχητές του να αγωνιστούν ώσπου να γίνουν «μάρτυρες».

Ήταν στη Μοσούλη όπου ο Μπαγκντάντι έκανε τη μοναδική γνωστή δημόσια εμφάνισή του, τον Ιούλιο του 2014, στο τέμενος αλ Νούρι.

Με τουρμπάνι, μαύρο ράσο και γκρίζα γενειάδα, είχε καλέσει όλους τους πιστούς να ορκιστούν πίστη στον ίδιο, ανακηρύσσοντας την ίδρυση του «χαλιφάτου» του ΙΚ στις αχανείς εκτάσεις της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας που είχαν κυριεύσει οι μαχητές του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα με το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπος, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης λόγω της έρευνας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του σε δίκη και πιθανόν ακόμη και στην καθαίρεσή του — κατ’ αυτόν πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών».

Συνεχίζει να δέχεται εξάλλου έντονες επικρίσεις για την απόφασή του να αποσύρει αμερικανούς στρατιωτικούς που ήταν ανεπτυγμένοι στη βόρεια Συρία, ανοίγοντας τον δρόμο για την εισβολή του στρατού της Τουρκίας.

«Ενημερώθηκε η Βαγδάτη»

Το Ιράκ ενημερώθηκε από πηγές μέσα από τη Συρία ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάνι σκοτώθηκε, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Πηγές μας από τη Συρία επιβεβαίωσαν στην ομάδα της ιρακινής υπηρεσίας Πληροφοριών που είχε αναλάβει τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι ότι αυτός σκοτώθηκε μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα», επεσήμανε μία από τις πηγές.

Πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και αυτοκτόνησε

Όπως μεταδίδει το ABC ο επικεφαλής του ISIS πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και αυτοκτόνησε.

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν έφοδο στη βορειοανατολική Συρία με στόχο τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Κατά τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC, τα οποία επικαλούνται υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ο αμερικανός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση το Σάββατο στη βορειοανατολική Συρία στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο αλ Μπανγκντάντι.

Το CNN πρόσθεσε εξάλλου ότι τώρα διεξάγονται τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί επισήμως ότι ο νεκρός είναι όντως ο αλ Μπανγκντάντι.

Το Πεντάγωνο έχει προς το παρόν αρνηθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024