Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώνης: «Χτυπήστε εμένα, όχι τους παίκτες»

Δώνης: «Χτυπήστε εμένα, όχι τους παίκτες»

O Παναθηναϊκός υπέστη νέα εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από την ΑΕΛ, με τον Γιώργο Δώνη να αναφέρεται στην ήττα των «πράσινων», στις ευθύνες τις δικές του και των ποδοσφαιριστών αλλά και στο επεισόδιο με τον οπαδό.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να «πληγώνεται» από τα αποτελέσματα εντός έδρας, με την ΑΕΛ να κερδίζει 2-1 στο ΟΑΚΑ και τους «πράσινους» να μένουν χωρίς νίκη στο σπίτι τους.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τις ευθύνες του ίδιου, ξεκαθάρισε ότι η ήττα είναι σκληρή και συνέστησε υπομονή από όλους, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Δώνη:

«Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι φυσιολογικό το αποτέλεσμα. Όταν από την πλευρά τη δικιά μας κάνουμε τόσο σοβαρά λάθη και ο αντίπαλος μπορεί να σκοράρει με τόσο εύκολους τρόπους και μετά πρέπει να κυνηγάς και αντίστοιχα όταν εσύ έχεις την μπάλα κοντά στην περιοχή και δεν τη βάζεις στα δίχτυα, τότε ο κανόνας του ποδοσφαίρου υπερισχύει. Δύο σοβαρά λάθη εμείς, δεν βάλαμε γκολ παρά την υπεροχή και το φυσιολογικό αποτέλεσμα είναι αυτό».

Αν είπε κάτι ο διαιτητής στα αποδυτήρια για το ακυρωθέν γκολ και τη φάση του Ουάρντα: «Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τον διαιτητή. Δε θέλω να κάνω αναφορά. Δεν έχει νόημα».

Γιατί μίλησε σε οπαδούς: «Γενικώς το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ευχαρίστηση και διασκέδαση για εμάς και τους φιλάθλους. Είναι εντελώς λανθασμένη η αντίδρασή μου».

Αν έχει ευθύνες για το αποτέλεσμα και τι πρέπει να αλλάξει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνω αυτοκριτική. Εσείς πρέπει να πείτε για το ποια είναι η δική μου ευθύνη. Άλλο είναι η εικόνα και άλλο το αποτέλεσμα.

Μπορείτε να πείτε στην κριτική ό,τι θέλετε. Αλλά μπορώ να αντιπαρατεθώ. Όταν κερδίζουμε έχω συνεισφορά, όταν χάνουμε έχω ευθύνη. Δεν είναι ατομικό το άθλημα, δεν παίζει ο προπονητής. Φυσικά και έχω συμμετοχή στο κακό αποτέλεσμα.

Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει εύκολο γκολ. Χάσαμε από Λάρισα, από Ξάνθη, από ΟΦΗ στην έδρα μας. Άρα αυτό που μας δείχνει η εικόνα μας είναι ότι δεν έχουμε γκολ. Επίσης, σήμερα είχαμε δύο σημαντικά λάθη, παρ’ όλο που τα έχουμε μειώσει μετά τον Ολυμπιακό.

Εγώ αντέχω. Αλλά αυτό που θέλω από όλους σας και από τον κόσμο είναι να κάνει υπομονή με τους παίκτες. Με τους νέους και Έλληνες. Εντοπίστε ότι το πρόβλημα είμαι εγώ, δεν έχω θέμα. Όσο και αν σταθούμε στο αποτέλεσμα, βλέπω ότι οι παίκτες είναι σε καλύτερη κατάσταση από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Πουλάει ο αρνητισμός στον Παναθηναϊκό. Πρέπει η ομάδα για να σταθεί και να προχωρήσει, σε μια χρονιά πολύ δύσκολη, πρέπει να αναπτυχθεί η ομάδα για να μπορεί να είναι πολύ δυνατή την επόμενη σεζόν. Μη χτυπάτε τους παίκτες.

Όταν βλέπουμε μια εικόνα να είμαστε αντικειμενικοί. Δε θεωρώ ότι στο σύνολο ήταν κακή η ομάδα. Δε βάλαμε μέσα την μπάλα και δώσαμε εύκολα γκολ. Εκεί ήμασταν κακοί. Πονάτε κι εσείς, πονάω κι εγώ. Δε θα χάσω όμως την υγεία μου για το ποδόσφαιρο».

Αν θα διορθωθεί η κατάσταση άμεσα: «Είχαμε μια τετράδα αγώνων που είμαστε βελτιωμένοι. Μας λείπει το εύκολο γκολ και μας κάνει δυσκολότερο το έργο μας όταν έρχονται σημαντικά λάθη όπως σήμερα.

Πρέπει να κάνουμε περισσότερη υπομονή στην ανάπτυξη της ομάδας και των παικτών. Είναι δύσκολη η διαδικασία, υπάρχει συναισθηματική φόρτιση. Μπείτε στη διαδικασία να κοιτάξετε το δάσος και όχι το δέντρο».

Για ενδεχόμενη ενίσχυση: «Έχουν γίνει πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα στην ομάδα. Δεν μπορώ να μπω σε διαδικασία να μιλήσω για μεταγραφές αυτή τη στιγμή».

Για την προετοιμασία των αγώνων: «Η συναισθηματική προετοιμασία είναι πολύ σημαντική στο πως θα παρουσιαστούμε. Και πως θα μπούμε και πως θα διαχειριστούμε ένα ματς. Ένα διώξιμο ή ένα γλίστρημα δεν μπορώ να το βάλω στο μυαλό μου στην ψυχολογική προετοιμασία. Ήταν καλά προετοιμασμένη η ομάδα στο σημερινό παιχνίδι».

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024