Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έφτασε τα 500 κλεψίματα ο Ξανθόπουλος

Έφτασε τα 500 κλεψίματα ο Ξανθόπουλος

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος έφτασε τα 500 κλεψίματα στην καριέρα του στη Basket League, δστη χθεσινή επικράτηση του Περιστερίου επί του Λαυρίου.

Το Περιστέρι κέρδισε εύκολα το Λαύριο με 88-62 και ο Βασίλης Ξανθόπουλος έφτασε στο συγκεκριμένο ματς τα 500 κλεψίματα στην καριέρα του στη Basket League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για το ματς Περιστέρι – Λαύριο:

Όντας πάντα συνεπής στους τομείς της οικονομίας, ο Βασίλης Ξανθόπουλος συνεχίζει να “γράφει” ρεκόρ στις κατηγορίες της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ένα τέτοιο σημείωσε χθες, μέσα από τη νίκη του Περιστερίου Winmasters απέναντι στο Λαύριο Megabolt. Με το μοναδικό του κλέψιμο έφτασε τα 500 στην καριέρα του στην ΕΚΟ Basket League.

Ο πολύπειρος γκαρντ χρειάστηκε 407 παιχνίδια για να φτάσει σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, το οποίο μόνο άλλοι τρεις παίκτες σημείωσαν στο παρελθόν. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποσύρθηκε με έναν αριθμό κλεψιμάτων που μοιάζει άπιαστος, αφού σταμάτησε στα 784 ενώ 520 έκανε ο Μανώλης Παπαμακάριος και 510 ο Γιώργος Σιγάλας.

Πέραν του επιτεύγματος του Βασίλη Ξανθόπουλου…

*Ο Στίβεν Γκρέι με τους 32 βαθμούς που είχε στο ranking δεν ήταν απλά ο πολυτιμότερος της ομάδας του Ηλία Ζούρου αλλά έχοντας και την κορυφαία επίδοση των χθεσινών αγώνων, έβαλε υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής, αυτόν που κέρδισε και στην προηγούμενη έχοντας 31 βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ.

Αν δεν ξεπεράσει τη χθεσινή επίδοση του σήμερα κάποιος παίκτης μέσα από τον παιχνίδι Ρεθύμνου Cretan Kings-ΑΕΚ, ο Γκρέι θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα αναδειχτεί MVP σε δύο διαδοχικές αγωνιστικές, μετά τον Μάρτιο του 2018. Τότε το είχε καταφέρει ο Μακένζι Μουρ ως παίκτης του Λαυρίου Megabolt στη 17η (είχε 35 βαθμούς στον αγώνα με το Ρέθυμνο Cretan Kings) και στη 18η αγωνιστική (είχε 26 βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels).

*Με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Γάιος Σκορδίλης ξεπέρασε τα 300 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Η κυριαρχία του Περιστερίου Winmasters στα ριμπάουντ ήταν ολοκληρωτική και το επιστέγασμα της ήταν το ρεκόρ περιόδου στην άμυνα. Είχε 38 αμυντικά ριμπάουντ, ένα περισσότερο από εκείνα που είχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα στη 2η και το Λαύριο Megabolt στην 4η αγωνιστική.

Το Λαύριο Megabolt ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση κλεψιμάτων της φετινής ΕΚΟ Basket League. Είχε 13 όσα και το Περιστέρι Winmasters στη 2η αγωνιστική κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος και ο Πέτρος Γερομιχαλός έκαναν οχτώ από αυτά τα 13 κλεψίματα, έχοντας από τέσσερα και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της φετινής ΕΚΟ Basket League. Από τέσσερα είχαν στις προηγούμενες αγωνιστικές ο Σκότι Ρέινολντς (1η), ο Άλεξ Ντέιβις (3η), ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος (3η) και ο Άαρον Μπεστ (4η αγωνιστική).

*Στον αντίποδα η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έμεινε για πρώτη φορά φέτος χωρίς τάπα. Ήταν η μόνη που είχε μηδενική επίδοση στους έξι χθεσινούς αγώνες και συνολικά η 9η που το κάνει φέτος.

*Μόνο ο Γκλιν Ουότσον έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων για το Λαύριο Megabolt (15). Σε ανάλογη επίδοση με έναν μόνο παίκτη να φτάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων, έφτασαν στην πρεμιέρα ο Ηρακλής στο Περιστέρι και δύο φορές το Ρέθυμνο Cretan Kings στα εκτός έδρας παιχνίδια του με Ήφαιστο και Ηρακλή.

*Στατιστικά η εμφάνιση του Λαυρίου Megabolt ήταν η χειρότερη του φετινού Πρωταθλήματος. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι 35 βαθμοί του στο ranking, τρεις λιγότεροι από εκείνους που είχε το Ρέθυμνο Cretan Kings στην πρεμιέρα με τον Ήφαιστο.

*Ο Βασίλης Μουράτος είχε 3/8 δίποντα και με αυτά ξεπέρασε τα 100 εύστοχα σε 74 ματς καριέρας στην ΕΚΟ Basket League. Έχει 101/225 (44,88%).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024