Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλίθηκε στον Φέντερερ ο Τσιτσιπάς (vid)

Υποκλίθηκε στον Φέντερερ ο Τσιτσιπάς (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε στον ημιτελικό της Βασιλείας απέναντι στον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ, αλλά ο Ελβετός ήταν αλάνθαστος και κάνοντας από ένα μπρέικ σε κάθε σετ πήρε τη νίκη (2-0 σετ) και μαζί την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Το έργο του Στέφανου Τσιτσιπά στο αποψινό παιχνίδι με τον Ρότζερ Φέντερερ, για τα ημιτελικά της Βασιλείας, ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο. Όταν, όμως, ξεκίνησε το ματς και ο Ελβετός «μαέστρος» άρχισε να ξεδιπλώνει το πλούσιο ρεπερτόριό του έγινε… ακατόρθωτο!

Ο αειθαλής Ρότζερ Φέντερερ πραγματοποίησε το τέλειο παιχνίδι απέναντι στον Στέφανο, ήταν αλάνθαστος, πήρε όλους τους κρίσιμους πόντους και με ένα μπρέικ σε κάθε σετ επικράτησε με 2-0, παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Βασιλείας.

Έναν τελικό, στον οποίο αύριο θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του στη γενέτειρά του και συνολικά 103ο στην καριέρα του. Για να καταφέρει, ωστόσο, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινόρ, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε με 2-1 σετ τον Ρέιλι Οπέλκα.

Ο Ελβετός «μαέστρος», παρά το γεγονός ότι πλέον διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του, απέδειξε περίτρανα και απόψε ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο. Και αυτό το κατάλαβε από πρώτο χέρι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Φέντερερ μπήκε δυνατά και με μπρέικ στο 5ο γκέιμ προηγήθηκε με 3-2.

Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά, δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον Στέφανο και με 6-4 έκανε το 1-0. Με την ψυχολογία στα ύψη πλέον και έχοντας βάλει το πρώτο σετ στο… σακούλι του, ο Ρότζερ Φέντερερ πίεσε εξ αρχής για να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά και τα κατάφερε. Στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ έκανε μπρέικ και όλα πλέον πήραν τον δρόμο τους.

Ο Ελληνας τενίστας στο μοναδικό γκέιμ του δεύτερου σετ που φάνηκε ανταγωνιστικός ήταν στο 10ο, όταν ο Ελβετός σέρβιρε για τη νίκη.

Ο Στέφανος προηγήθηκε με 40-30, είχε μπρέικ πόιντ, αλλά ο Ρότζερ Φέντερερ έδειξε χαρακτήρα, το έσβησε και λίγο αργότερα πανηγύρισε τη μεγάλη του νίκη απέναντι στον Τσιτσιπά και την πρόκρισή του στον τελικό του τουρνουά της Βασιλείας, για 15η φορά στην πολυετή καριέρα του.

O συμπατριώτης μας από την άλλη, αποχωρεί από την Ελβετία με προορισμό το Παρίσι, όπου την επόμενη εβδομάδα θα λάβει μέρος στο Μάστερς της γαλλικής πρωτεύουσας, λίγες ημέρες πριν το ATP Finals του Λονδίνου.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024