Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΕ ζητά δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών στη Βολιβία

Η ΕΕ ζητά δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών στη Βολιβία

Εκκληση σε όλες τις πλευρές να απόσχουν από τη βία απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ενωση και ζητά να διενεργηθεί δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στη Βολιβία για «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη».

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε χθες Πέμπτη να διεξαχθεί δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βολιβία – όπου η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων πυροδότησε καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί νοθείας και βίαια επεισόδια – για να αποκατασταθεί η «εμπιστοσύνη» στη διαδικασία.

«Η διεξαγωγή δεύτερου γύρου»

Η ΕΕ συμφωνεί «απόλυτα με την εκτίμηση του ΟΑΚ [του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών], κατά την οποία οι βολιβιανές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία καταμέτρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Η καλύτερη επιλογή θα ήταν η διεξαγωγή δεύτερου γύρου για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να υπάρξουν εγγυήσεις για τον πλήρη σεβασμό της δημοκρατικής επιλογής του λαού της Βολιβίας» και «τη διαφάνεια», αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφεται από την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) Μάγια Κοτσίγιαντσιτς και δόθηκε στη δημοσιότητα στη Λα Πας.

Στην ανακοίνωση της εκπροσώπου της Φεντερίκας Μογκερίνι απευθύνεται επίσης έκκληση σε «όλες» τις πλευρές να απόσχουν από «τη βία».

Προβλήματα στη διαδικασία

Ο ΟΑΚ προέτρεψε τη Λα Πας να οργανώσει δεύτερο γύρο της διαδικασίας ακόμη και στην περίπτωση που η καταμέτρηση δείξει πως ο σοσιαλιστής πρόεδρος Εβο Μοράλες κερδίζει από τον πρώτο γύρο τον βασικότερο αντίπαλό του, τον κεντρώο Κάρλος Μέσα.

Ο Οργανισμός έκανε λόγο για προβλήματα στη διαδικασία που «υπονομεύουν» την αναγκαία «αξιοπιστία και τη διαφάνεια».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024