Πρόκειται για επικίνδυνα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας με πολύ αιχμηρές λεπίδες, τα οποία θα τοποθετηθούν στο τελωνείο των Καστανιών Εβρου για την αποτροπή εισόδου μεταναστών.

Κατασκευή φράχτη «τύπου ΝΑΤΟ» προβλέπει το έργο «συντήρηση υποδομών και αποκατάσταση βλαβών στην Ε.Ο. 51 από τον τελωνειακό σταθμό Καστανιών μέχρι τη συνοριακή γραμμή».

Επικίνδυνα συρματοπλέγματα

Πρόκειται για επικίνδυνα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας με πολύ αιχμηρές λεπίδες, τα οποία θα τοποθετηθούν στο τελωνείο των Καστανιών για την αποτροπή εισόδου μεταναστών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας Γνώμη, ο φράχτης θα έχει μήκος 150 μέτρα και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 45.680 ευρώ.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγει στον «αέρα» η προκήρυξη για τη συμμετοχή των εταιρειών στον διαγωνισμό.

Τα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, όπως είναι γνωστά, χρησιμοποιούνται για την περιφρούρηση νατοϊκών στρατοπέδων, φυλακών και πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Προκαλούν μοιραία τραύματα

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, ο συγκεκριμένος φράχτης με τις μεταλλικές λεπίδες προκαλεί ακόμη και μοιραία τραύματα σε ζώα ή ακόμη και ανθρώπους που επιχειρούν να τον περάσουν. Το σύρμα είναι φτιαγμένο από υλικό υψηλής αντοχής και δεν τέμνεται.

Τον συγκεκριμένο τύπο συρματοπλέγματος χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές βάσεις τους στη Γερμανία.

Πηγή: e-evros

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr