Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία ΔΟΜ για Βρασνά: Να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά

Ανησυχία ΔΟΜ για Βρασνά: Να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά

Με σχετική ανακοίνωση την οποία και εξέδωσε ο οργανισμός, εκφράζει την ανησυχία του, εντούτοις τονίζει πως στη διάρκεια των τελευταίων ετών μέχρι και σήμερα, η στάση που έχει επιδείξει η Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες έχει υπάρξει αξιοσημείωτη.

Την ανησυχία του για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όπου κάτοικοι αντέδρασαν στη μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων, εξέφρασε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σε σχετική ανακοίνωση την οποία και εξέδωσε ο οργανισμός, εκφράζει την ανησυχία του, εντούτοις τονίζει πως στη διάρκεια των τελευταίων ετών μέχρι και σήμερα, η στάση που έχει επιδείξει η Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες έχει υπάρξει αξιοσημείωτη.

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραδειγμάτων ειλικρινούς αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών, τόσο από την ελληνική κοινωνία συνολικά όσο και από τοπικές κοινότητες.

Ο ΔΟΜ αξιολογεί τα χθεσινοβραδινά γεγονότα ως μεμονωμένα περιστατικά και καλεί το σύνολο των κυβερνητικών και των μη κυβερνητικών φορέων να συνεργαστούν, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», καταλήγει.

Μπλόκα και κινητοποιήσεις

Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι είχαν στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία της περιοχής ώστε να εμποδίσουν λεωφορεία που θα μετέφεραν τους αιτούντες άσυλο να προσεγγίσουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν συνάψει συμβάσεις.

Η κινητοποίηση χτες το βράδυ είναι μεγαλύτερη σε αριθμό από ποτέ καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι μετανάστες από τα νησιά Λέσβο και Σάμο που δικαιούνται άσυλο μεταφέρονται από ώρα σε ώρα στην περιοχή.

Το βίντεο είναι από τον κεντρικό κόμβο των Ν. Βρασνών στην Παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024