Με σχετική ανακοίνωση την οποία και εξέδωσε ο οργανισμός, εκφράζει την ανησυχία του, εντούτοις τονίζει πως στη διάρκεια των τελευταίων ετών μέχρι και σήμερα, η στάση που έχει επιδείξει η Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες έχει υπάρξει αξιοσημείωτη.

Την ανησυχία του για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όπου κάτοικοι αντέδρασαν στη μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων, εξέφρασε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σε σχετική ανακοίνωση την οποία και εξέδωσε ο οργανισμός, εκφράζει την ανησυχία του, εντούτοις τονίζει πως στη διάρκεια των τελευταίων ετών μέχρι και σήμερα, η στάση που έχει επιδείξει η Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες έχει υπάρξει αξιοσημείωτη.

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραδειγμάτων ειλικρινούς αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών, τόσο από την ελληνική κοινωνία συνολικά όσο και από τοπικές κοινότητες.

Ο ΔΟΜ αξιολογεί τα χθεσινοβραδινά γεγονότα ως μεμονωμένα περιστατικά και καλεί το σύνολο των κυβερνητικών και των μη κυβερνητικών φορέων να συνεργαστούν, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», καταλήγει.

Μπλόκα και κινητοποιήσεις

Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι είχαν στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία της περιοχής ώστε να εμποδίσουν λεωφορεία που θα μετέφεραν τους αιτούντες άσυλο να προσεγγίσουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχουν συνάψει συμβάσεις.

Η κινητοποίηση χτες το βράδυ είναι μεγαλύτερη σε αριθμό από ποτέ καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι μετανάστες από τα νησιά Λέσβο και Σάμο που δικαιούνται άσυλο μεταφέρονται από ώρα σε ώρα στην περιοχή.

Το βίντεο είναι από τον κεντρικό κόμβο των Ν. Βρασνών στην Παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr