Πειραιάς : Άνοδος στην ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η Πλωτή Δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ι» παραδόθηκε προς χρήση και επαναλειτουργεί ύστερα από τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η Πλωτή Δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ι» παραδόθηκε προς χρήση και επαναλειτουργεί ύστερα από τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.
Η «ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ι» έχει μήκος 202 μ., εσωτ. πλάτος 31 μ., ανυψωτική ικανότητα 15.000 τόνων και μπορεί να υποδεχθεί πλοία με μεταφορική ικανότητα 40.000 τόνων.
Σύμφωνα με την εταιρεία κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2019 η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στο λιμάνι του Πειραιά, παρά την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της δεξαμενής «ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ι», εμφανίζει άνοδο και τα δεξαμενιζόμενα πλοία έχουν αυξηθεί κατά + 11 %, ενώ και τα επισκευαζόμενα πλοία στη ΝΕΖ έχουν αυξηθεί κατά 7,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.
Η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. «έχει ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής και την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση Περάματος, που θα συμβάλλουν και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνουν οι μερίδες σας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.