Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εσσεξ : Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν σε ψυγείο φορτηγού

Εσσεξ : Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν σε ψυγείο φορτηγού

Κινεζικής εθνικότητας φέρεται να ήταν τα 39 πτώματα στο Έσσεξ, τα οποία βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο ψυγείο νταλίκας - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες, τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές και οι φρικιαστικές λεπτομέρειες

Κινεζικής εθνικότητας φέρεται να ήταν τα 39 πτώματα στο Έσσεξ, τα οποία βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο ψυγείο νταλίκας.

Η αποκάλυψη έγινε από το τηλεοπτικό δίκτυο «ITV», την ώρα που οι έρευνες των βρετανικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο τη διαλεύκανση των αιτιών αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας. Σε αυτή καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει η κατάθεση του οδηγού της νταλίκας.

Οι αστυνομικοί πάντως, πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εφόδους σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, σε μια προσπάθεια να βρουν περαιτέρω στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: Όταν 71 πρόσφυγες είχαν πεθάνει από ασφυξία μέσα σε φορτηγό-ψυγείο

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, οι έφοδοι της βρετανικής αστυνομίας πιθανολογείται ότι συνδέονται με τη σύλληψη του οδηγού του «φορτηγού της φρίκης».

Υπό κράτηση ο οδηγός

Στο μεταξύ, ο οδηγός παραμένει υπό κράτηση, με τις αρχές να εξετάζουν σε αυτή τη φάση όλα τα πιθανά σενάρια. Αστυνομικοί διεξάγουν παράλληλη έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πίσω από το έγκλημα βρίσκονται κυκλώματα σωματεμπορίας που επεδίωκαν να μεταφέρουν μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάντως, δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο οι άνθρωποι να κρύφτηκαν μέσα στο κοντέινερ στο πολυσύχναστο λιμάνι του Βελγίου, Τσεμπρούγκε, όπου στοιβάζονται πλήθος από εμπορευματοκιβώτια έτοιμα να μεταφερθούν στη Βρετανία.

Πέθαναν αργά και βασανιστικά στους -25 βαθμούς

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα έρχονται νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των θυμάτων.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως οι νεκροί εντοπίστηκαν παγωμένοι μέσα στο φορτηγό-ψυγείο, το οποίο έφτασε στη Βρετανία από το Βέλγιο και όχι τη Βουλγαρία, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Όπως εκτιμούν οι αρχές, τα 39 θύματα είχαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Ο Ρίτσαρντ Μπέρνετ, γενικός διευθυντής της Ένωσης Οδικών Μεταφορών, είπε πως οι 39 μετανάστες θα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε τρομακτικές συνθήκες αν το ψυγείο ήταν σε λειτουργία. Θα ήταν σκοτεινά και αν το ψυγείο λειτουργούσε θα ήταν απίστευτα κρύα, είπε.

«Το μόνο μέρος για να πάει κανείς τουαλέτα ήταν μέσα στο κοντέινερ. Φαντάζεστε πως αν βρίσκονταν εκεί για μέρες, θα ήταν τρομακτικό» τόνισε.

Από το Βέλγιο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του «το φορτηγό της φρίκης»

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ακόμα σαφές αν ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού, που συνελήφθη από την πρώτη στιγμή, γνώριζε τι υπήρχε μέσα στο ψυγείο που μετέφερε.

Νεότερα στοιχεία των βρετανικών αρχών αναφέρουν πως η νταλίκα του θανάτου είχε μπει σε φέρρυ από το Βέλγιο για να περάσει τη Βρετανία.

Σε αντίθεση με όσα είχαν γίνει γνωστά ότι το φορτηγό είχε ταξιδέψει από την Ιρλανδία στην Αγγλία, σε νεότερη ενημέρωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι τελικά το όχημα είχε φτάσει στην Αγγλία από το Βέλγιο.

Ειδικότερα, το φορτηγό είχε ξεκινήσει από την πόλη Zeebrugge του Βελγίου και είχε φτάσει στο Purfleet της Αγγλίας με πλοίο. Η αστυνομία πλέον προσπαθεί να εξακριβώσει πότε οι 39 άνθρωποι μπήκαν στο κοντέινερ – ψυγείο.

Το κοντέινερ φορτώθηκε σε εμπορικό πλοίο την περασμένη Πέμπτη περίπου στις 14:00 και χρειάστηκε ταξίδι 10 ωρών πριν δέσει σε αποβάθρα στο Έσσεξ, στις 00:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει εντοπίσει τη νταλίκα του θανάτου να κινείται προς το βιομηχανικό πάρκο Γουοτεργκλέιντ λίγα λεπτά πριν οι αρχές βρουν τα 39 πτώματα. Στη 01:10 τα ξημερώματα, έφτασε στο πάρκο Γκρέις στο Έσσεξ.

Λίγο αργότερα, το κέντρο ελέγχου για τα ασθενοφόρα έλαβε τηλεφώνημα με το οποίο πληροφορούνταν για την ύπαρξη 39 πτωμάτων στο κοντέινερ. Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει αν το τηλεφώνημα αυτό έγινε από τον 25χρονο οδηγό της νταλίκας.

Ο οδηγός του φορτηγού

Στο μεταξύ, τα βρετανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και την ταυτότητα του 25χρονου Mo Robinson.

Πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο.

Στο προφίλ του 25χρονου έχουν αναρτηθεί πολλές φωτογραφίες φωτογραφίες από φορτηγά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν φωτογραφίες και από το φορτηγό της φρίκης. Ο οδηγός του «οργώνε» την Ευρώπη τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια και, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του, ήταν ευχαριστημένος από την δουλειά του.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις είχε παραλάβει ένα φορτηγό ψυγείο από το λιμάνι του Έσσεξ πριν εντοπιστούν μέσα τα πτώματα.

Παρ’ όλα αυτά εκείνος έχει συλληφθεί για μαζική δολοφονία, τη μεγαλύτερη σε βρετανικό έδαφος. Μιλώντας στην BelfastLive, ο αδερφός του 25χρονου δήλωσε πως η οικογένεια δεν έχει νέα από αυτόν και δεν ξέρουν τι συμβαίνει.

Οι γονείς του συλληφθέντος έχουν μεταβεί στο σημείο για να στηρίξουν τον γιο τους, δήλωσαν οι γείτονες.

Ένας κάτοικος είπε στον τηλεοπτικό σταθμό του Μπέλφαστ ότι ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας δεν ζει πλέον με τους γονείς του, αλλά τους επισκέπτεται αρκετά συχνά.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024