Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη για τη Μπαρτσελόνα, ρεκόρ για τον Μέσι

Νίκη για τη Μπαρτσελόνα, ρεκόρ για τον Μέσι

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 της Σλάβια εκτός έδρας και ο Λίονελ Μέσι με το γκολ του πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία της διοργάνωσης! Νίκη για την Ίντερ, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις η Λιλ την Βαλένθια.

Η Μπαρτσελόνα έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης Σλάβιας στην Πράγα, επικράτησε με 2-1 και πήρε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, αφού σε 15 μέρες θα υποδεχτεί την αποψινή αντίπαλο της στη Βαρκελώνη. Η «Μπάρτσα» φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλου με 7 βαθμούς, ενώ η Σλάβια έχει μείνει στην τελευταία με 1 βαθμό.

Ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 3′ και έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής ο οποίος σκοράρει για 15 συνεχόμενες σεζόν στη διοργάνωση. Συγχρόνως, ο Μέσι έπιασε την επίδοση των Ραούλ και Ρονάλντο, οι οποίοι έχουν σκοράρει εναντίον 33ων διαφορετικών ομάδων στο θεσμό…

Ο Μπορίλ ισοφάρισε προσωρινά στο 50′, όμως ο Ολαΐνκα με αυτογκόλ στο 57′, έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Καταλανούς, οι οποίοι το διατήρησαν ως το τέλος και πήραν το «διπλό».

ΣΛΑΒΙΑ: Κόλαρ, Χοβόρκα, Κουφάλ, Στάντσιου (76’ Χουσμπάουερ), Ολάινκα, Ζελένι (46’ Τεκλ), Κούντελα, Μπορίλ, Σούσεκ, Σέβτσικ, Μασοπούστ (76’ Βαν Μπούρεν)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Μπούσκετς (78’ Βιδάλ), Άρθουρ, Σουάρες, Μέσι, Λονγκλέ, Γκριεζμάν (69’ Ντεμπελέ), Ζόρντι, Ντε Γιονγκ

Ίντερ – Ντόρτμουντ 2-0

Δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης ξαναμπήκε η Ίντερ, η οποία επικράτησε 2-0 της Ντόρτμουντ στο Μιλάνο. Η Ίντερ είχε μόλις ένα βαθμό και η αντίπαλος της τέσσερις, οπότε σε ενδεχόμενο «διπλό» η Ντόρτμουντ θα έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκριση.

Ο Μαρτίνεζ στο 22′ άνοιξε το σκορ και ο Καντρέβα στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε.Ο Μαρτίνεζ στο 82′ έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς νωρίτερα.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σε 15 μέρες, αλλά αυτή τη φορά στη Βεστφαλία σε ένα παιχνίδια που ίσως να καθορίσει ποια θα ακολουθήσει την Μπαρτσελόνα στους «16».

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γκοντίν, Γκαλιαρντίνι, Ντε Βριλ, Λουκάκου (62’ Εσπόσιτο), Μαρτίνεζ, Ασαμόα (80’ Μπιράχι), Μπαρέλα, Σκρινιάρ, Μπρόζοβιτς, Καντρέβα

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Χακίμι, Ντιλέινι (65’ Νταούντ), Σάντσο, Σουλτζ, Χούμελς, Ακιντζί (74’ Λάρσεν), Μπραντ, Χαζάρντ (84’ Γκερέιρο), Βίτσελ, Βέιγκλ

Λιλ – Βαλένθια 1-1

Μία μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» έχασε η Βαλένθια, αφού ισοφαρίστηκε στο 95′. Αντίθετα, η Λιλ διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες της να πάρει το «εισιτήριο» για το Europa League, αφού με την ισοπαλία παραμένει σε απόσταση 3 βαθμών από την αποψινή αντίπαλο της (4β.-1β.) και θα πάει στο Μεστάγια σε 15 μέρες για την έκπληξη.

Ο Τσερίσεβ πέτυχε το 0-1 στο 65′, αλλά η «χρυσή» αλλαγή της Λιλ, ο Ικονέ, σκόραρε στο 95′ και έσωσε τον βαθμό.

ΛΙΛ: Μενιάν, Τιάγκο, Γκάμπριελ, Φόντε, Όσιμεν, Αραούχο (65’ Ικονέ), Γιαζίζι (73’ Ρεμί), Τσελίκ, Αντρέ, Σουμαρέ, Μπράνταριτς

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Σίλεσεν, Χάιμε, Γκάμπριελ, Κονμπόντια (46’ Σολέ), Γκαμεϊρό (65΄Λι), Παρέχο, Τσερίσεβ, Ντιαχαμπί, Κοκελίν, Βας, Μάξι

Μπενφίκα – Λιόν 2-1

Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λιόν, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 . Ήταν το πρώτο «τρίποντο» για τους Πορτογάλους στον όμιλο. Ο Σίλβα έκανε το 1-0 για την πορτογαλική ομάδα στο τέταρτο λεπτό του ματς αλλά οι Γάλλοι ισοφάρισαν με τον Ντεπάι στο 70′.

Το γκολ της νίκης για την Μπενφίκα πέτυχε ο Πίτσι στο 86′, εκμεταλλευόμενος λάθος του γκολκίπερ της γαλλικής ομάδας.

Με αυτό το τρίποντο η Μπενφίκα έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση, καθώς μείωσε στον πόντο τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, στην οποία ισοβαθμούν οι Ζενίτ και Λιόν με 4. Στην κορυφή του ομίλου είναι η Λειψία με 6 βαθμούς.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ταβάρες, Ρούμπεν Ντίας, Φέρο, Γκριμάλδο, Ζέντσον Φερνάντες, Φλορεντίνο, Γκάμπριελ, Ράφα Σίλβα (20′ Πίτσι), Σεφέροβιτς (59′ Κάρλος Βινίσιους), Σέρβι (77′ Ντε Τομάς)

Λιόν: Λοπές, Ντιμπουά, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Κονέ, Τεριέ (56′ Τιάγκο Μέντες), Αουάρ (88′ Ρεϊνέ), Τουσάρ, Κορνέ (66′ Τραορέ), Ντεμπελέ, Ντεπάι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024