Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσοχοΐδης : Γιατροί έβγαζαν ευάλωτους χιλιάδες πρόσφυγες και μεταφέρονταν στην ενδοχώρα

Χρυσοχοΐδης : Γιατροί έβγαζαν ευάλωτους χιλιάδες πρόσφυγες και μεταφέρονταν στην ενδοχώρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχώρησε σε καταγγελία για ειδικά έγγραφα που έδιναν ιδιώτες γιατροί σε πρόσφυγες για να μεταβαίνουν στην ενδοχώρα

Ιδιώτες γιατρούς που χορηγούσαν πλαστά πιστοποιητικά ευαλωτότητας σε πρόσφυγες και μετανάστες κατήγγειλε στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το καθεστώς χορήγησης ασύλου, είπε χαρακτηριστικά πως «οι ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες του Ασύλου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ότι όλοι αυτοί ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μεταφέρονται στο εσωτερικό λόγω της ευαλωτότητας αυτής, του μετατραυματικού στρες».

«Δίνανε, λοιπόν, για μετατραυματικό στρες δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα όλοι να κηρύσσονται ευάλωτοι, όλοι να μεταφέρονται στο εσωτερικό και κανένας να μην επιστρέφεται» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ακόμη ότι «από το 2016 μέχρι σήμερα, κατατέθηκαν 156.529 αιτήσεις ασύλου και εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές οι 39.336, περίπου 40.000», ενώ έθεσε το ερώτημα πού βρίσκονται οι υπόλοιποι 115.000.

«Που είναι αυτοί οι άνθρωποι; Πού βρίσκονται 115.000 άνθρωποι, τους οποίους το σύστημα δεν τους δικαίωσε; Υπάρχει κανείς να γνωρίζει, ότι κυκλοφορούν εδώ 115.000 άνθρωποι, οι οποίοι δεν διαθέτουν ντοκουμέντα, έγγραφα ταξιδιωτικά νόμιμα; Υπάρχει κάποιος να μας το απαντήσει αυτό; Πού είναι αυτοί οι άνθρωποι»;

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέκρινε με δριμύτητα την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην ουσία ακολουθούσε τη λογική «στοιβάζουμε ανθρώπους και τίποτα παραπέρα, και αυτό το στοίβαγμα ανθρώπων οδήγησε στη μείωση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που είχαν ανάγκη», καθώς και ότι δεν έφτιαξε επαρκείς υποδομές για να προλάβει την αύξηση των ροών.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024