Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Πάνω από 100 τζιχαντιστές έχουν δραπετεύσει μετά την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης»

ΗΠΑ: Πάνω από 100 τζιχαντιστές έχουν δραπετεύσει μετά την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης»

«Πιστεύουμε ότι ο αριθμός τους είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 100. Δεν ξέρουμε που βρίσκονται», δήλωσε ο Τζέφρι στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Περισσότεροι από 100 αιχμάλωτοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν δραπετεύσει στη Συρία έπειτα την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον των Κούρδων στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι.

«Πιστεύουμε ότι ο αριθμός τους είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 100. Δεν ξέρουμε που βρίσκονται», δήλωσε ο Τζέφρι στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Σχεδόν όλες οι φυλακές που φρουρούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ακόμα προστατευμένες», πρόσθεσε.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξακολουθούμε να έχουμε ανθρώπους στη Συρία που εργάζονται μαζί με το SDF και μια από τις προτεραιότητες είναι αυτές οι φυλακές», δήλωσε.

Θρίλερ με τις αποδράσεις

Πριν από λίγες μέρες, λίγο μετά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, οι κουρδικές δυνάμεις έκαναν λόγο για πέντε τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δραπέτευσαν που είχαν δραπετεύσει από μια φυλακή κοντά στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι πέντε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τις κουρδικές δυνάμεις, δραπέτευσαν από τη φυλακή Ναβκούρ, η οποία βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Καμισλί» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Την είδηση ωστόσο έσπευσε να διαψεύσει ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Απέδρασαν «νύφες του ISIS»

Την ίδια στιγμή είχε γίνει επίσης γνωστή η είδηση ότι σε άλλο στρατόπεδο, που φρουρούσαν μαχητές των υπό κουρδική ηγεσία «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» στη βόρεια Συρία, κατάφεραν να αποδράσουν γύρω στις 100 «νύφες του ISIS» και τα παιδιά τους.

Στις εικόνες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως απεικονίζονται οι τζιχαντιστές τη στιγμή που δραπετεύουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι πληροφορίες αυτές είναι εσφαλμένες και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-dpa

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024