Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έσσεξ : Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού με τα 39 πτώματα

Έσσεξ : Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού με τα 39 πτώματα

Το θρίλερ με το φορτηγό στο Έσσεξ βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της τραγωδίας

Το όνομα και την ταυτότητα του οδηγού που μετέφερε τις 39 σορούς, που ανακαλύφθηκαν στο Έσσεξ της Βρετανίας δίνουν στη δημοσιότητα τα βρετανικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, πρόκειται για τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος φόνου μετά τη φρικτή αποκάλυψη.

Στη σελίδα του στα social media ο 25χρονος αυτοπροσδιορίζεται ως οδηγός φορτηγού, ενώ έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του μέσα σε φορτηγά και δίπλα σε οχήματα μεταφοράς.

Μάλιστα, στο προφίλ του εντοπίζεται και μια εικόνα όπου φαίνεται να βρίσκεται μέσα στο φορτηγό της φρίκης στο Έσσεξ. Μάλιστα, μεταξύ άλλων στοιχείων που οδηγούν στο εν λόγω συμπέρασμα, εντοπίζεται και το αυτοκόλλητο «The Ultimate Dream» στο παρμπρίζ.

Όσον αφορά στο φορτηγό, φέρεται να ανήκει σε εταιρεία Ιρλανδού πολίτη. «Το φορτηγό καταχωρήθηκε στην Βάρνα υπό την επωνυμία μιας εταιρείας που ανήκει σε Ιρλανδό πολίτη» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Το βουλγάρικο δίκτυο BNR, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του, μεταδίδει ότι το φορτηγό εγγράφηκε στη Βουλγαρία στις 19 Ιουνίου 2017, και αποχώρησε από τη βαλκανική χώρα την επόμενη μέρα και εκ τότε δεν έχει επιστρέψει.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Πού στρέφονται και τι εξετάζουν οι αρχές

Αστυνομικός και ειδικός στο δουλεμπόριο μίλησε στους δημοσιογράφους δίνοντας μία πρώτη εικόνα τόσο για την τραγωδία όσο και για το πως σκοπεύει να κινηθεί η αστυνομία.

«Τα 39 πτώματα βρέθηκαν στο πίσω μέρος του κοντέινερ πίσω από μία λευκή κουρτίνα. Ήταν μία πολύ φρικτή σκηνή», τόνισε ο Σίμους Λέχενι.

Αυτό που εξετάζουν πρωτίστως οι αρχές είναι το αν οι νεκροί είχαν πέσει θύματα ενός οργανωμένου εγκλήματος το οποίο σχετίζεται με το δουλεμπόριο ή το λαθρεμπόριο.

«Πρώτος μας στόχος είναι να βρούμε την ταυτότητα των 39 πτωμάτων, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Προς το παρόν αυτό που κάνουμε είναι να εξετάσουμε τα ρούχα που βρέθηκαν στην σκηνή του εγκλήματος ώστε να συλλέξουμε όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται», τόνισε ο αστυνομικός.

Πάντως το γεγονός ότι το φορτηγό έφτασε στο Έσσεξ το Σάββατο υποδεικνύει ότι τα πτώματα μπορεί να βρίσκονταν στο εμπορευματοκιβώτιο πάνω από τρεις μέρες.

Το χρονικό τη φρίκης

Γύρω στις 3:40 (ώρα Ελλάδος) τα ξημερώματα η αστυνομία κλήθηκε από υπαλλήλους σε ασθενοφόρο και έσπευσε στο σημείο. Πώς ενημερώθηκε το ασθενοφόρο παραμένει ακόμα άγνωστο και οι εκπρόσωποι των αστυνομικών δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 25χρονος ΒορειοΊρλανδός, συνελήφθη με την υποψία του φόνου. Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμα καμία πληροφορία για την καταγωγή των θυμάτων ή για το πού πιστεύουν ότι θα κατέληγε το φορτηγό.

Αντιδράσεις πολιτικών προσώπων

Η διεθνής κοινότητα είναι συγκλονισμένη από τον εντοπισμό των 39 πτωμάτων.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκανε την εξής δήλωση: «Είμαι τρομαγμένος από αυτό το τραγικό συμβάν στο Έσσεξ. Ενημερώνομαι συνεχώς από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα συνεργαστεί στενά με την αστυνομία του Έσσεξ για να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη. Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους».

Η βουλευτής των Συντηρητικών, Τζάκι Ντόιλ Πράις, έκανε λόγο για «διακίνηση ανθρώπων».  «Η διακίνηση ανθρώπων είναι μία άσχημη και επικίνδυνη επιχείρηση», έγραψε, χαρακτηριστικά, στο Twitter, και εξέφρασε την ελπίδα της να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο Σίμους Λέχενι, υπεύθυνος πολιτικής της Βόρειας Ιρλανδίας για την Ένωση Μεταφορών εμπορευμάτων (FTA), δήλωσε: «Υπάρχει απευθείας διαδρομή προς το Χόλιχεντ από το Δουβλίνο. Αν το φορτηγό ήρθε από τη Βουλγαρία, το να εισέλθει στη Βρετανία μέσω του Χόλιχεντ είναι μια ανορθόδοξη διαδρομή. Είναι πολύ μακριά και προσθέτει μία ημέρα επιπλέον ημέρα στο ταξίδι».

Σε δηλώσεις της στην Βουλή των Κοινοτήτων, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, υποστήριξε ότι, πραγματικά σοκάρουν τα όσα αντίκρισαν σήμερα οι αρχές του Έσεξ μέσα στο φορτηγό, όπου εντοπίστηκαν 39 πτώματα.

Η υπουργός εξέφρασε επίσης την λύπη της στις οικογένειες των θυμάτων και εξήρε την άμεση ανταπόκριση των αρχών στην έρευνα.

«Οι δράστες θα εκδιωχθούν και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη», δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024