Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έσσεξ: Οι πρώτες εικόνες από το «φορτηγό της φρίκης» με τους 39 νεκρούς

Έσσεξ: Οι πρώτες εικόνες από το «φορτηγό της φρίκης» με τους 39 νεκρούς

Απίστευτες περιγραφές για το πως βρήκαν τους 39 νεκρούς

Αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο φονικό που συνέβη στα χρονικά της Βρετανίας  βρίσκονται οι αστυνομικοί στο Έσσεξ.

Ειδικότερα τα ξημερώματα της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στο Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας, όταν βρέθηκαν 39 πτώματα μέσα σε ένα φορτηγό.

Αντιμέτωπο με την φρίκη ήρθε πρώτο πλήρωμα ασθενοφόρου, το οποίο έλαβε κλήση από τα κεντρικά του βιομηχανικού πάρκου στο οποίο και βρέθηκε το φορτηγό.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο του εγκλήματος λίγα λεπτά μετά.

Λίγες ώρες μετά η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως τα πτώματα 39 ανθρώπων βρέθηκαν σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο του ανατολικού Λονδίνου.

Σύμφωνα με το BBC, ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας έφηβος.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο 25χρονος οδηγός από τη Βόρεια Ιρλανδία συνελήφθη ως ύποπτος για δολοφονία.

Το όχημα πιστεύεται ότι έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία από τη Βουλγαρία, μέσω του Χόλιχεντ της Ουαλίας, το Σάββατο.

Μέχρι στιγμής πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν νεκροί 39 άνθρωποι σε φορτηγό, αλλά και ποιος κρύβεται πίσω από αυτό.

Πού στρέφονται και τι εξετάζουν οι αρχές

Αστυνομικός και ειδικός στο δουλεμπόριο μίλησε στους δημοσιογράφους δίνοντας μία πρώτη εικόνα τόσο για την τραγωδία όσο και για το πως σκοπεύει να κινηθεί η αστυνομία.

«Τα 39 πτώματα βρέθηκαν στο πίσω μέρος του κοντέινερ πίσω από μία λευκή κουρτίνα. Ήταν μία πολύ φρικτή σκηνή», τόνισε ο Σίμους Λέχενι.

Αυτό που εξετάζουν πρωτίστως οι αρχές είναι το αν οι νεκροί είχαν πέσει θύματα ενός οργανωμένου εγκλήματος το οποίο σχετίζεται με το δουλεμπόριο ή το λαθρεμπόριο.

«Πρώτος μας στόχος είναι να βρούμε την ταυτότητα των 39 πτωμάτων, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Προς το παρών αυτό που κάνουμε είναι να εξετάσουμε τα ρούχα που βρέθηκαν στην σκηνή του εγκλήματος ώστε να συλλέξουμε όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται», τόνισε ο αστυνομικός.

Πάντως το γεγονός ότι το φορτηγό έφτασε στο Έσσεξ το Σάββατο υποδεικνύει ότι τα πτώματα μπορεί να βρίσκονταν στο εμπορευματοκιβώτιο πάνω από τρεις μέρες.

Μυστήριο η πορεία του φορτηγού

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπορευματικών Μεταφορών της Βρετανίας πάντως δήλωσε πως η διαδρομή που ενδέχεται να ακολούθησε αποτελεί μυστήριο.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν σημεία της Βρετανίας όπως το Καλάις και το Ντόβερ, τα οποία ελέγχονται διεξοδικά από τις αρχές, ενώ άλλα που είναι γνωστά μεταναστευτικά περάσματα.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής Ενωσης Οδικών Μεταφορών Βρετανίας τόνισε πως «Είναι πολύ απίθανο αν το όχημα αυτό έχει έρθει από την Ευρώπη ότι έχει “ελεγχθεί φυσικά”».

«Από την μία πλευρά λόγω του προβλήματος των μεταναστών στο Ντόβερ και στο Καλάις, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι έλεγχοι απ΄ότι σε άλλες περιοχές. Υπάρχουν μόνιτορ που ανιχνεύουν τους χτύπους της καρδιάς, ειδικά σκυλιά κι άλλα ειδικά τεχνικά μέσα που ελέγχουν τα φορτηγά που περνούν από εκεί», τόνε ο ίδιος.

«Από την άλλη το πέρασμα από το λιμάνι του Σέρμπουρ πιθανότατα δεν έχει τα ίδια μέτρα ασφαλείας με τις παραπάνω πόλεις γι΄αυτό και θεωρείται από τα κύρια μεταναστευτικά μονοπάτια στην ιστορία».

Ο ίδιος καταλήγει λέγοντας πως σε «περίπτωση που κάποιος προσπάθησε να εισέλθει στη Μεγάλη Βρετανία κάνοντας λαθρεμπόριο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, ίσως το Σέρμπουρ να ήταν η πιο ακίνδυνη επιλογή».

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει σε αυτό το στάδιο των ερευνών εάν το φορτηγό είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Βουλγαρία.

«Ελέγχουμε ακόμα τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνούμε με τις αρχές», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τσβετάνα Κράστεβα.

Χάρτες με την πορεία που ενδέχεται να ακολούθησε το φορτηγό

H μία πορεία που ενδέχεται να ακολούθησε το φορτηγό.

H δεύτερη πορεία που ενδέχεται να ακολούθησε το φορτηγό.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα στο Έσσεξ είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στην Ευρώπη από το 2000, όταν 58 κινέζοι λαθρεπιβάτες έχασαν τη ζωή τους σε πλοίο που κατευθυνόταν από το Βέλγιο στη Βρετανία.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024