
Καναδάς : Ο Τριντό κερδίζει τις εκλογές αλλά με μειοψηφία
Σύμφωνα με τα μεγαλύτερα γαλλόφωνα και αγγλόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, οι Φιλελεύθεροι δεν θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στην Οτάβα.
Οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό θα κερδίσουν τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Δευτέρα στη χώρα και θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση, η οποία όμως θα είναι μειοψηφική, σύμφωνα με προβλέψεις και στατιστικές προβολές καναδικών τηλεοπτικών δικτύων.
Σύμφωνα με τα μεγαλύτερα γαλλόφωνα και αγγλόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, οι Φιλελεύθεροι δεν θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στην Οτάβα.
Μέχρι στιγμής, οι Φιλελεύθεροι του Τριντό προηγούνται σε 145 από τις 338 εκλογικές περιφέρειες έναντι 106 των Συντηρητικών του Άντριου Σιρ, με το 18% του συνόλου των ψήφων να έχει καταμετρηθεί ως τις 05:35 [ώρα Ελλάδας], κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή.
Το όριο για την εξασφάλιση πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων στην Οτάβα είναι οι 170 έδρες.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Μπλοκ Κεμπεκουά των αυτονομιστών με 33 έδρες, ενώ 20 εξασφαλίζει το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (ΝΔΚ, κεντροαριστερά).
Οι προβλέψεις αυτές μεταδόθηκαν αφού έκλεισαν όλα τα εκλογικά τμήματα στη χώρα.
Οι Φιλελεύθεροι είχαν αναδειχθεί στην εξουσία το 2015 εξασφαλίζοντας 177 έδρες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- LIVE: Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Παγιδευμένα 150 άτομα σε κρουαζιερόπλοιο με τους τρεις νεκρούς από χανταϊό – Δεν το αφήνουν να δέσει
- Σαρωτικοί έλεγχοι στα ηλεκτρικά πατίνια: Ένας στους τρεις οδηγά χωρίς κράνος
- Ο Δήμαρχος Τανάγρας εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας
- ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης το «όχι» στην Προανακριτική για το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Σε βαθύ πένθος ο Δήμος Καισαριανής από τον χαμό του Γιώργου Κατημερτζή




