Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νομοσχέδιο για το άσυλο – Τι λένε Αν. Κατσανιώτης και Μ. Κομνηνάκα στο One Channel

Νομοσχέδιο για το άσυλο – Τι λένε Αν. Κατσανιώτης και Μ. Κομνηνάκα στο One Channel

O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης και η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλούν στην εκπομπή One Direct για την ευρύτερη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού αλλά και για το νομοσχέδιο που αφορά την διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την διαδικασία χορήγησης ασύλου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης και η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλούν στην εκπομπή One Direct για την ευρύτερη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού αλλά και για το νομοσχέδιο.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ίδιο μερίδιο ευθύνης στο προσφυγικό. Και οι δύο συνεχίζουν να τηρούν τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία είναι η κύρια αιτία που κρατά εγκλωβισμένους χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα και στα νησιά μας» σημειώνει η κ. Κομνηνάκα. Για το νομοσχέδιο που αφορά το άσυλο επισημαίνει πως «αποκλείεται η εξατομικευμένη κρίση με τους καταλόγους ασφαλών χωρών που καταρτίζονται».

Παρόλα αυτά τονίζει πως «δεν είναι δυνατόν όλος ο αριθμός των προσφύγων να παραμείνει στη χώρα». Ούσα βουλευτής Μυτιλήνης, εξηγεί πως «στη Μόρια αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 13.000 εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Όταν κάποιος είναι κλεισμένος, δημιουργούνται εντάσεις και εκρηκτικές καταστάσεις εντός των δομών. Κι αυτό επεκτείνεται και εκτός. Σκεφτείτε πως λίγο ξεκινάει και η κακοκαιρία» προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο «γαλάζιος» βουλευτής υπογραμμίζει πως «είναι σημαντικό είναι να δούμε ότι τα προηγούμενα δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Χάσαμε την ευκαιρία να μπορέσουμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, να ξεχωρίσουμε τους παράτυπους μετανάστες από τους πρόσφυγες».

Σχολιάζει την Μόρια ως «κολαστήριο μπροστά στην Αμυγδαλέζα. Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεσηκωθεί τότε επειδή δεν λειτουργούσε κάποιες μέρες ο κλιματισμός». Προσθέτει μάλιστα ότι «η ΕΕ έδωσε πολλά χρήματα για την Μόρια. Πρέπει να δούμε που πήγαν».

Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης τονίζει πως «δεν χρειάζεται να κάνουμε πλειοδοσία ανθρωπισμού. Κανείς δε θέλει το κακό των συνανθρώπων μας. Η Ελλάδα στο σύνολό της ποτέ δεν έδειξε ρατσιστικές τάσεις. Πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στις τοπικές κοινωνίες για το θέμα. Και αυτές θα ακούσουν. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε στείλει τα λάθος μηνύματα σε εσωτερικό και εξωτερικό. Κάποιος έριξε νερό στο μύλο του διχασμού και έγινε πρωθυπουργός μετά. Αυτό έκανε ο κ. Τσίπρας».

Επιπλέον, σχετικά με το νομοσχέδιο σημειώνει πως «κάποιοι θα πάρουν άσυλο, κάποιοι όχι. Η χώρα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Υπάρχουν κανόνες και κανονισμοί. Είμαστε χώρα και όχι χώρος. Δεν πρέπει να εκπέμπονται τα λάθος μηνύματα».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024