Επιλεκτική απομόνωση της δήλωσής του περί Novartis καταγγέλει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Επιλεκτική απομόνωση της δήλωσής του περί Novartis καταγγέλει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ντοκιμαντέρ τη ελβετικής τηλεόρασης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατηγορήθηκε ότι είπε πως η φαρμακευτική εταιρεία μπορεί να χρημάτισε γιατρούς και πολιτικούς αλλά έκανε και καλό.

Μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε ακριβώς τι συνέβη στην συνέντευξη με την δημοσιογράφο από την Ελβετία.

«Με ρωτάει λοιπόν γιατί βάλαμε τα φάρμακα της Novartis στο σύστημα επί της υπουργίας μου. Της εξηγώ λοιπόν, όπως έχω εξηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες φορές σε συνεντεύξεις μου. Τι πράγμα;

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis

Ότι επί της δικής μου υπουργίας λόγω του νόμου για το claw back που είχα ψηφίσει δεν μπορούσε να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα.

Και άρα όσο καινούργια φάρμακα κι αν βάζαμε μίας εταιρείας μέσα στο σύστημα δεν μπορούσε η εταιρεία να κερδίσει περισσότερα χρήματα διότι ο προϋπολογισμός ήταν κλειστός. Ήταν κλειδωμένος».

Και συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης: «Αφού της εξήγησα όλο αυτό το μηχανισμό και το γιατί η συγκεκριμένη απόφαση οδηγούσε στο να μην παίρνει η Novartis περισσότερα χρήματα -άρα όλη η κατηγορία ότι λαδωθήκαμε για να βάλουμε τα φάρμακα της Novartis είναι μία ανοησία- τελειώνει η κουβέντα μας ως εξής: ‘’Έτσι λοιπόν με την απόφαση μου αυτή όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα χωρίς επιπλέον χρήματα.

Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης για μάρτυρες Novartis : Καθάρματα που δεν θα τη γλιτώσουν από εμένα

Και δείτε τι κάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εφάρμοσαν το νόμο μου και μέχρι τώρα βάζουν τα νέα φάρμακα και της Novartis στο σύστημα με το δικό μου νόμο για το claw back. Δεν τον άλλαξαν καν.

Δεν ήταν λοιπόν μία απόφαση δωροδοκίας, ήταν μία καλή απόφαση η οποία έσωσε ανθρώπινες ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή σε γιατρούς ή δεν ξέρω εγώ σε ποιους, επίσης όμως σώζουν και ζωές’’»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr