Ο κατηγορούμενος έδωσε δύο διαφορετικές εκδοχές για τη νύχτα τη δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Αρχικά είπε στο δικαστήριο ότι εκείνη την ημέρα ετοίμαζαν διανομή τροφίμων και όχι ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου.

Με την υπερασπιστική γραμμή της πλήρους άρνησης της κατηγορίας για την εγκληματική οργάνωση ταυτίστηκαν άλλοι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι  απολογήθηκαν σήμερα Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο κύκλος των απολογιών, εκτός απροόπτου, κλείνει στις 31 Οκτωβρίου 2019 ,με τελευταίο να ανεβαίνει στο βήμα του κατηγορούμενου και να απολογείται , τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ αμέσως μετά θα προσδιοριστεί η συνεδρίαση για την εισαγγελική αγόρευση.

«Λαϊκός εθνικιστής, χριστιανός ορθόδοξος» και εντελώς άσχετος με όποια έκνομη ενέργεια έχει κάνει η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε απολογούμενος ο πρώην βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο κατηγορούμενος έδωσε μάλιστα δύο διαφορετικές εκδοχές για τη νύχτα τη δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Αρχικά είπε στο δικαστήριο ότι εκείνη την ημέρα ετοίμαζαν διανομή τροφίμων και όχι ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου.

Όταν ερωτήθηκε ξανά έπειτα από λίγη ώρα και αφού του επισημάνθηκε ότι άλλοι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι θα γινόταν ομιλία και ότι εκείνη τη νύχτα βγήκαν να μοιράσουν τρικάκια, ο κατηγορούμενος είπε πως «μπορεί να γινόταν ομιλία, δεν το ξέρω, ήξερα για διανομή μετά από κάποιες ημέρες».

«Όποιον εμπλέκονταν τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους» ανάφερε ο Ηλ. Παναγιώταρος, ο οποίος αρνήθηκε  την ύπαρξη στρατιωτικής δομής της οργάνωσης.

Σχετικά με τον χαιρετισμό Χιτλερ ανάφερε ότι οποίος έκανε αυτόν τον χαιρετισμό του γινόταν παρατήρηση. «Απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο λέγαμε «κατέβασε το χέρι κάτω».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr