Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένας πύργος - ναυάγιο το ψηλότερο κτίριο στην Τσεχία;

Ένας πύργος – ναυάγιο το ψηλότερο κτίριο στην Τσεχία;

Ο πρωτότυπος αυτός πύργος έχει σχεδιαστεί για να φέρει μια καινούργια αίσθηση δυναμισμού σε συνοικία της Πράγας, ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί τον τίτλο του ψηλότερου κτιρίου στην Τσεχία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα σχέδια για έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο πύργο στην Τσεχία, ο οποίος μοιάζει με ένα κάθετο ναυάγιο.

Η πρόταση, από την οποία ενδέχεται να προκύψει το υψηλότερο κτίριο στην Τσεχία, προβλέπει διαμερίσματα, χώρους γραφείων και καταστήματα και θέλει το κτήριο στη συνοικία Nové Butovice της Πράγας.

Το ιδιαίτερο αυτό κτίσμα – το οποίο σχεδιάστηκε από τον γλύπτη David Černý και τον αρχιτέκτονα Tomáš Císař του αρχιτεκτονικού γραφείου Black N’ Arch – ακούει στο όνομα «Top Tower».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Trigema, η οποία βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, ο πύργος έχει σχεδιαστεί για να φέρει μια καινούργια αίσθηση δυναμισμού στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Αν και, κυρίως, θα είναι κτήριο κατοικιών, τα γραφεία και τα καταστήματα που θα φιλοξενούνται στα χαμηλότερα επίπεδα του πύργου, θα δίνουν ζωή στη ζώνη για πεζούς μεταξύ των δύο εισόδων του κοντινού σταθμού του μετρό.

Με συνολικό κόστος 85 εκατομμυρίων δολαρίων, οι εργασίες μπορούν να αρχίσουν ακόμη και το 2021 με προβλεπόμενη περάτωσή τους το 2024.

View this post on Instagram

ตึกแห่งนี้ทำให้สถาปัตยกรรมและศิลปะบรรจบกันอย่างแยกไม่ออก . ด้วยความร่วมมือของสถาปนิก (architect) กับประติมากร (sculptor) และการตัดสินใจที่จะสร้างแลนด์มาร์กที่สำคัญอีกแห่งหนึ่งบนโลก ทำให้เกิดการออกแบบและก่อสร้างตึกที่จะมีความสูงมากที่สุดในกรุงปราก (Prague) สาธารณรัฐเช็ก (Czech Republic) พร้อมกับกระตุ้นให้คนหันมาสนใจกับการเปลี่ยนแปลงถอยหลังของโลก ด้วยสภาพการถดถอยของภูมิอากาศและสภาพสังคมโลกที่กำลังแย่ลงทุกวัน David Černý ประติมากรชาวเช็กจึงออกแบบการสื่อสารที่จะใช้เป็นสัญลักษณ์ของการล่มสลายของอารยธรรมมนุษย์ โดยมี ‘เรืออับปาง’ เป็นเครื่องมือ และเมื่อเขาได้จับมือกับสถาปนิกจาก Black N’ Arch (www.blacknarch.cz) จึงทำให้เรืออับปางนี้ได้ขยายสเกลตามขนาดจริงและกลายร่างเป็นอาคารที่สะดุดตาและมีประโยชน์ใช้สอยครบถ้วน . + #การออกแบบ สถาปัตยกรรมเชิงสัญลักษณ์ + ตึกแห่งนี้มีชื่อว่า Top Tower ถูกออกแบบให้เป็นโครงสร้างของเรืออับปางที่ซ้อนแทรกอยู่กับอาคารหลักซึ่งทำหน้าที่เป็นที่อยู่อาศัย สำนักงาน ร้านค้า และพื้นที่สำหรับการพักผ่อน ด้วยความสูง 135 เมตร ทำให้ตึกแห่งนี้จะกลายเป็นสิ่งปลูกสร้างที่มีความสูงมากที่สุดในประเทศ พร้อมกับทำหน้าที่กระตุ้นให้คนหันมาสนใจกับการรักษาสิ่งแวดล้อมก่อนทุกอย่างจะสายเกินไป ผู้อยู่อาศัยและคนที่เข้ามาใช้งานในตึกแห่งนี้สามารถใช้โครงสร้างของเรืออับปางในการพักผ่อนและมีชั้นสำหรับการชมเมืองอยู่ที่ยอดบนสุด ตึกแห่งนี้ยังช่วยดูแลรักษาโลกด้วยการติดตั้งระบบเก็บกักน้ำฝนเพื่อนำน้ำมาใช้ภายในอาคาร อาคารแห่งนี้จะเริ่มก่อสร้างในปี 2021 และคาดว่าจะแล้วเสร็จให้เยี่ยมชมได้ในปี 2024 โดยตำแหน่งในการก่อสร้างจะตั้งอยู่ใกล้กับสถานีรถไฟฟ้าเพื่อรองรับการเดินทางเข้าเยี่ยมชมของนักท่องเที่ยวและคนในเมือง . SolidSprout ออกแบบเพื่อสร้างสรรค์สังคม #shipwreck #toptower #czech #prague

A post shared by SolidSprout (@solidsprout) on

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024