Τις απόψεις τους κατέθεσαν ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή One Report

Τις απόψεις τους για τον εκλογικό νόμο, το καθεστώς υπό το οποίο πρέπει να τελεί η Υγεία της χώρας αλλά και το προσφυγικό, κατέθεσαν ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή One Report.

«Η απλή αναλογική ήταν πάγια θέση της αριστεράς όταν είχε μικρά ποσοστά. Βολεύτηκε όμως με την ενισχυμένη αναλογική και με το bonus των εδρών για να κυβερνήσει. Ο ισχύων εκλογικός νόμος φτιάχτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να εμποδιστεί η ΝΔ. Πρέπει όλα τα κόμματα να κάτσουμε μαζί και να φτιάξουμε έναν εκλογικό νόμο που να μην ξανά αλλάξει για 15-20 χρόνια» τόνισε ο κ. Σαλμάς.

«Τα αναλογικά συστήματα είναι πιο αυθεντικά, αντανακλούν πιο ώριμα τα μηνύματα των καιρών. Οι εποχές απαιτούν συγκλίσεις. Αυτό είναι και το μήνυμα από την Ευρώπη» αντέτεινε ο κ. Μπαλάφας, λέγοντας πως «οποιαδήποτε αλλαγή προς αναλογικότερες μορφές είναι καλοδεχούμενη από εμάς».

Για το αν θα ιδιωτικοποιηθεί η δημόσια Υγεία και τα νοσοκομεία, ο «γαλάζιος» βουλευτής είπε πως «δεν μπορεί να εφαρμοστεί τώρα κάτι τέτοιο» και προσθέτει πως «θα μπορούσε να αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης και απόλυσης των γιατρών στα νοσοκομεία. Σαν το εγγλέζικο σύστημα. Βέβαια οι γιατροί δεν θα δεχόντουσαν».

«Τα νοσοκομεία και η Υγεία πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο τομέα» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το προσφυγικό, ο κ. Μπαλάφας ισχυρίστηκε πως «χρειάζεται μια συνεχής προσπάθεια της καλύτερης δυνατής διαχείρισης. Λύση με νόμο δε γίνεται να έρθει. Δεν τα κάναμε όλα τέλεια κι εμείς. Είχαμε πολλές δυσκολίες».

«Πολυπαραγοντική υπόθεση το προσφυγικό λόγω της θέσης της χώρας. Όσο πιο δυνατή γίνεται μια χώρα, τόσο καλύτερα διαπραγματεύεται» σημείωσε ο κ. Σαλμάς από την πλευρά του.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr