Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σαλμάς και Μπαλάφας μιλούν στο One Channel για εκλογικό νόμο, υγεία και προσφυγικό

Σαλμάς και Μπαλάφας μιλούν στο One Channel για εκλογικό νόμο, υγεία και προσφυγικό

Τις απόψεις τους κατέθεσαν ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή One Report

Τις απόψεις τους για τον εκλογικό νόμο, το καθεστώς υπό το οποίο πρέπει να τελεί η Υγεία της χώρας αλλά και το προσφυγικό, κατέθεσαν ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή One Report.

«Η απλή αναλογική ήταν πάγια θέση της αριστεράς όταν είχε μικρά ποσοστά. Βολεύτηκε όμως με την ενισχυμένη αναλογική και με το bonus των εδρών για να κυβερνήσει. Ο ισχύων εκλογικός νόμος φτιάχτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να εμποδιστεί η ΝΔ. Πρέπει όλα τα κόμματα να κάτσουμε μαζί και να φτιάξουμε έναν εκλογικό νόμο που να μην ξανά αλλάξει για 15-20 χρόνια» τόνισε ο κ. Σαλμάς.

«Τα αναλογικά συστήματα είναι πιο αυθεντικά, αντανακλούν πιο ώριμα τα μηνύματα των καιρών. Οι εποχές απαιτούν συγκλίσεις. Αυτό είναι και το μήνυμα από την Ευρώπη» αντέτεινε ο κ. Μπαλάφας, λέγοντας πως «οποιαδήποτε αλλαγή προς αναλογικότερες μορφές είναι καλοδεχούμενη από εμάς».

Για το αν θα ιδιωτικοποιηθεί η δημόσια Υγεία και τα νοσοκομεία, ο «γαλάζιος» βουλευτής είπε πως «δεν μπορεί να εφαρμοστεί τώρα κάτι τέτοιο» και προσθέτει πως «θα μπορούσε να αλλάξει ο τρόπος πρόσληψης και απόλυσης των γιατρών στα νοσοκομεία. Σαν το εγγλέζικο σύστημα. Βέβαια οι γιατροί δεν θα δεχόντουσαν».

«Τα νοσοκομεία και η Υγεία πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο τομέα» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το προσφυγικό, ο κ. Μπαλάφας ισχυρίστηκε πως «χρειάζεται μια συνεχής προσπάθεια της καλύτερης δυνατής διαχείρισης. Λύση με νόμο δε γίνεται να έρθει. Δεν τα κάναμε όλα τέλεια κι εμείς. Είχαμε πολλές δυσκολίες».

«Πολυπαραγοντική υπόθεση το προσφυγικό λόγω της θέσης της χώρας. Όσο πιο δυνατή γίνεται μια χώρα, τόσο καλύτερα διαπραγματεύεται» σημείωσε ο κ. Σαλμάς από την πλευρά του.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024