Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) αποφάσισε στην σημερινή του συνεδρίαση να προσφέρει το ποσό των 5.000 ευρώ, με στόχο να συμβάλλει στην προσπάθεια που πραγματοποιείται ώστε ο Παναγιώτης-Ραφαήλ να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ.

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) θέλοντας να συμπαρασταθεί στο αίτημα της οικογένεια του 18 μηνών Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη, αποφάσισε στην σημερινή του συνεδρίαση να προσφέρει το ποσό των 5.000 ευρώ, με στόχο να συμβάλλει στην προσπάθεια που πραγματοποιείται ώστε το παιδί να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ.

Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έκανε την σχετική εισήγηση και η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το ΔΣ.

«Κάθε περίπτωση μοναδική»

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισήμανε πως σέβεται την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, καθώς αυτό αποτελεί το αρμόδιο θεσμικό όργανο της πολιτείας, ωστόσο αναγνώρισε πως κάθε περίπτωση είναι μοναδική και πως κάθε άνθρωπος δικαιούται να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για το βέλτιστο στην υγεία όπως και την ζωή του.

«Για ένα παιδί η ευαισθησία μας είναι ακόμα μεγαλύτερη»

«Αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της οικογένειας του Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη να μεταφερθεί το παιδί σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού εκφράζοντας την κοινωνική ευαισθησία των γιατρών της Αθήνας. Ο ΙΣΑ σέβεται τα θεσμικά όργανα, ωστόσο πιστεύει και στο δικαίωμα του κάθε συμπολίτη μας στη ζωή και στην ελπίδα.

Ειδικά μάλιστα, όταν πρόκειται για ένα παιδί, η ευαισθησία μας είναι ακόμα μεγαλύτερη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr