Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo XC40 Recharge 2020: Η αυγή μιας νέας εποχής

Volvo XC40 Recharge 2020: Η αυγή μιας νέας εποχής

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Volvo είναι γεγονός και έχει την μορφή του μικρότερου SUV της, εγκαινιάζοντας εκτός από τον… εαυτό του μια νέα ηλεκτρική εποχή για τη σουηδική φίρμα η οποία θα σηματοδοτηθεί από το νέο sub-brand με την ονομασία Recharge.

Η σουηδική φίρμα, πιστή στην υπόσχεσή της, έκανε τα αποκαλυπτήρια της αμιγώς ηλεκτρικής παραλλαγής του XC40 το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο μιας σειράς, αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλων. Για την ακρίβεια, η σουηδική φίρμα έχει ανακοινώσει το λανσάρισμα ενός νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου κάθε χρόνο για την επόμενη πενταετία στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της γκάμας της και του πλάνου πωλήσεων που έχει γνωστοποιήσει με στόχο το ήμισυ των πωλήσεων της έως το 2025 να προέρχεται από ηλεκτρικά μοντέλα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ηλεκτρικό XC40 Recharge, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, αποτελεί το πρώτο μοντέλο της νέας ηλεκτρικής sub-brand της Volvo, Recharge, όπου θα «ανήκουν» πλέον όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών εκδόσεων.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του XC40 Recharge, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του σουηδικού SUV, η ηλεκτροκίνητη έκδοση έχει ως αφετηρία την ίδια ευέλικτη αρχιτεκτονική CMA. Αντιθέτως ωστόσο με τις συμβατικές εκδόσεις, στα σπλάχνα του ηλεκτρικού SUV και συγκεκριμένα τοποθετημένα κάτω από το πάτωμα για καλύτερο κέντρο βάρους,  φιλοξενούνται συστοιχίες ιόντων λιθίου απόδοσης 78 KWh οι οποίες υπόσχονται αυτονομία 400 χλμ. βάσει του αυστηρότερου πρωτοκόλλου WLTP.

Οι μπαταρίες αναλαμβάνουν να τροφοδοτήσουν τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε άξονα, εξασφαλίζοντας στην ηλεκτρική παραλλαγή  του XC40 συνδυαστική ισχύ 408 ίππων και 660 Nm ροπής καθώς και τη δυνατότητα τετρακίνησης. Σε επίπεδο επιδόσεων, η Volvo ανακοινώσει ότι η διαδικασία επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 4,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 180 χλμ./ώρα.

Η επαναφόρτιση των μπαταριών απαιτεί λιγότερο από οκτώ ώρες σε οικιακό δίκτυο μέσω Wallbox 11 kw ενώ στην περίπτωση των δημόσιας χρήσης υπερταχυφορτιστών 150 kw θα απαιτούνται περίπου 40 λεπτά για την αναπλήρωση της ενέργειας από 0%-80%.

Πλην του αμιγώς ηλεκτροκίνητου χαρακτήρα και των διακριτικών Recharge στην τρίτη κολώνα, η νέα έκδοση του XC40  ξεχωρίζει σχεδιαστικά από τις υπόλοιπες μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του από την «κλειστή» γρίλια και, φυσικά, από την απουσία εξάτμισης.

Επίσης, ανεξαρτήτως των αλλαγών που άπτονται του ηλεκτροκίνητου χαρακτήρα του, η Volvo επέλεξε να εφοδιάζει την συγκεκριμένη έκδοση με ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης το οποίο για πρώτη φορά βασίζεται εξολοκλήρου σε λογισμικό Android με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις διαθέσιμες εφαρμογές και διασυνδεδεμένες υπηρεσίες αλλά και τις δυνατότητες αυτόματης αναβάθμισης.

H εμπορική πορεία του ηλεκτροκίνητου XC40 αναμένεται να ξεκινήσει το α΄εξάμηνο του 2020, ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις, η σουηδική φίρμα θα συνδυάσει τη διάθεσή του με ένα νέο πρόγραμμα κινήτρων που θα ευνοούν την απόκτηση ηλεκτροκίνητων και plug-in υβριδικών μοντέλων χωρίς ωστόσο προς το παρόν να δίνει διευκρινίσεις για το περί τίνος πρόκειται.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024