Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα φάουλ και τα αυτογκόλ

Τα φάουλ και τα αυτογκόλ

Είναι καιρός και ανάγκη να σταματήσει αυτού του είδους η αντιπαράθεση. Ετσι και αλλιώς δεν ανταποκρίνεται πλέον ούτε στις διαθέσεις των πολιτών, ούτε στις συνθήκες της χώρας.

Δεν θα πίστευε κανείς πριν από μερικά χρόνια ότι η κατάσταση στην Βουλή και στα άλλα πεδία της πολιτικής αντιπαράθεσης θα μπορούσε να εκτραχυνθεί τόσο πολύ.

Τόσο, ώστε σχεδόν κανείς πλέον να μην κάνει μία δεύτερη σκέψη προτού εκστομίσει κάτι ή προτού επιτεθεί σε πολιτικούς αντιπάλους ή προτού τολμήσει ακόμη και να χυδαιολογήσει.

Παρά ταύτα και δυστυχώς, η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί, έχει ξεφύγει από όρια και εν τέλει από την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η αναζήτηση των ευθυνών γι’αυτό δεν είναι της παρούσης. Άλλωστε όλοι θυμούνται ποιος π.χ. κραύγαζε μέσα στην Βουλή «εσείς στα τέσσερα», ποιοι οδήγησαν την κατάσταση στα άκρα, ποιοι ευτέλισαν το Κοινοβούλιο με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα εν προκειμένω.

Το ζήτημα είναι η διαρκής αγωνία κάποιων να «την πουν» σε κάποιους άλλους. Και όταν αυτή η ασυγκράτητη ανάγκη συνδυάζεται με αγωνία, τα ατοπήματα είναι αναπόφευκτα.

Είχαμε ακούσει στις πρώτες συνεδριάσεις της νέας Βουλής τον Π. Σκουρλέτη να ειρωνεύεται τον βουλευτή της ΝΔ Διονύση Χατζηδάκη για το χρώμα της επιδερμίδας του, θεωρώντας ότι προέρχεται από την ηλιοθεραπεία. Πλην όμως οφειλόταν στην χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ο πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Σε ένα νέο κρούσμα άστοχης επίθεσης και εν μέσω ανταλλαγής ανακοινώσεων μεταξύ υπουργείου Παιδείας και των αρμόδιων τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης κατηγορήθηκε μέσω ενός δελτίου Τύπου ότι ο ίδιος και η αναπληρώτριά του Μερόπη Τζούφη απουσίαζαν από τη Βουλή, «κατά τη συζήτηση των διατάξεων για τις επιπλέον πιστώσεις και την επιλογή των σημαιοφόρων» (σ.σ. στις μαθητικές παρελάσεις).

Τα μέλη του κοινοβουλίου (τουλάχιστον αυτά) γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κ. Φίλης αντιμετωπίζει επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και υποβάλλεται στις αναγκαίες θεραπείες. Αυτό συμβαίνει με μία περιοδικότητα τριών εβδομάδων. Και η ημέρα της απουσίας του από την Βουλή ήταν εν προκειμένω μία από εκείνες στις οποίες πολύ απλά ήταν αναγκασμένος να απουσιάζει.

Το σχόλιο του υπουργείου Παιδείας ήταν ένα από τα κλασικά πολιτικά φάουλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να το εκμεταλλευτεί με επιθέσεις κατά της υπουργού κ. Κεραμέως και ο κ. Φίλης εξέδωσε με την σειρά του την δική του σχετική ανακοίνωση.

Το περιστατικό είναι απλώς μία εκδήλωση του συμπτώματος. Επί περίπου δέκα χρόνια συνηθίσαμε σε μία ακραία και συχνά εκτός θέματος πολιτική αντιπαράθεση, με προσωπικά χαρακτηριστικά και χωρίς πολλούς δισταγμούς για προσβολές, επιτιμητικά σχόλια, δήθεν ευφυολογήματα και κάποιες φορές χυδαιότητες.

Είναι καιρός και ανάγκη να σταματήσει αυτού του είδους η αντιπαράθεση. Ετσι και αλλιώς δεν ανταποκρίνεται πλέον ούτε στις διαθέσεις των πολιτών, ούτε στις συνθήκες της χώρας.

Και η βροχή ανακοινώσεων, απαντήσεων και ανταπαντήσεων, κάποια στιγμή γίνεται απλώς περιττή και βαρετή.

Η νέα εποχή απαιτεί άλλου είδους σκέψη και προσέγγιση. Από όλους

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024