Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι περιλαμβάνουν οι «Τουρκικές Ηνωμένες Πολιτείες»

Τι περιλαμβάνουν οι «Τουρκικές Ηνωμένες Πολιτείες»

Σε λογαριασμό στο facebook που χρεώθηκε στον υπουργό Χ. Ακάρ αναρτήθηκε χάρτης με το νέο - οθωμανικό όραμα της Τουρκίας που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία Τουρκικών Ηνωμένων Πολιτειών

Μπορεί η τουρκική εισβολή στη Συρία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να αφήνει πίσω της εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους οι οποίοι αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους, ωστόσο φαίνεται πως συντηρεί την προκλητικότητά της και στο θέμα της Κύπρου και του Αιγαίου.

Σε λογαριασμό στο facebook που χρεώθηκε στον υπουργό Χ. Ακάρ (αλλά χωρίς να έχει απολύτως καμία εμπλοκή ο ίδιος) αναρτήθηκε χάρτης με το νέο – οθωμανικό όραμα της Τουρκίας που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία Τουρκικών Ηνωμένων Πολιτειών

Μέσα από σειρά αναρτήσεων τις τελευταίες μέρες, όπως αναφέρει το sigmalive.com,  παρουσιάζονται χάρτες  τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί δικές της και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος, όπως και η Θράκη και νησιά του Αιγαίου.
«Δεν θέλουμε να πάρουμε τα εδάφη κανενός, παίρνουμε όμως ό,τι μας ανήκει». Αυτό είναι το σύνθημα που γράφεται στον λογαριασμό ο οποίος κακώς χρεώθηκε στον  Τούρκο Υπουργό Άμυνας.

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις Ακάρ

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας είχε προχωρήσει και τις προηγούμενες ημέρες σε προκλητικές δηλώσεις, με αφορμή το Κυπριακό αλλά και τις εξελίξεις στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ με τις έρευνες για τους υδρογονάνθρες.

Ο Χουλουσί Ακάρ πριν από λίγες ημέρες είχε αναφέρει  πως «θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των τουρκοκύπριων  αδελφών μας όπως κάναμε το 1974».

 Μιλώντας στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ είχε αναφερθεί  στην επιθυμία της Τουρκίας για μία σταθερή και μόνιμη λύση για το Κυπριακό.Δεν είχε παραλείψει όμως να εκτοξεύσει ξανά απειλές σε βάρος της Κύπρου αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο θέμα των υδρογονανθράκων μιλώντας για «Plan B» και «Plan C» σε σχέση με «ό, τι κάναμε το 1974».

Ο κ. Ακάρ είχε υποστηρίξει  πως η Τουρκία πιστεύει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. «Έχουμε μία συγκεκριμένη στάση γύρω από τη δίκαιη κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των αδελφών μας Κυπρίων το 1974, δεσμευόμαστε ακόμα ως εγγυήτρια χώρα. Πάντα στο πλαίσιο της διεθνούς νομοθεσίας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας» είπε μεταξύ άλλων.

Προκλήσεις παντού

Η τουρκική προκλητικότητα που συντηρείται επιμελώς σε όλα τα επίπεδα, εκδηλώθηκε στις πριν λίγες ημέρες με νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Μετά και τις τελευταίες  υπερπτήσεις σε Παναγιά και Οινούσσες, έφτασαν για φέτος τις  50 ξεπερνώντας ήδη τον περσινό αριθμό ολόκληρου του έτους που ήταν 47.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024