Επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής νίκης στη ναυμαχία της Πρέβεζας, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η ναυμαχία αυτή κατέστησε τη Μεσόγειο «τουρκική λίμνη». Στη συνέχεια, προχώρησε σε μία σύνδεση με το παρόν του τουρκικού ναυτικού.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την τουρκική νίκη στην ναυμαχία της Πρέβεζας τον 16ο αιώνα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δώσει στη δημοσιότητα γραπτό μήνυμα με αφορμή την επέτειο αυτή.

Στο εμπρηστικό του μήνυμα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η νίκη της Τουρκίας στη ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε τη Μεσόγειο ως «τουρκική λίμνη».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ο Ακάρ επανέλαβε την ρήση του προέδρου του περί μετατροπής της Μεσογείου σε τουρκική λίμνη μετά την νίκη εκείνη.

Ερχόμενος στο παρόν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε για το ναυτικό της χώρας και έκανε εκ νέου λόγο περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Με την δραστηριότητά του στη Γαλάζια Πατρίδα μας, το ναυτικό μας συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη στις θάλασσες από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό, εκπροσωπώντας την τουρκική ναυτοσύνη»

» Το Ναυτικό μας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με αποφασιστικότητα ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας σε όλες τις θάλασσες και ειδικά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Το προπαγανδιστικό βίντεο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μάλιστα προπαγανδιστικό βίντεο για τη νίκη του 16ου αιώνα, συνδέοντας την τότε επιτυχία του τουρκικού στόλου με τον 21ο αιώνα.

Σε ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter αναφέρεται:

«Ο τουρκικός στόλος διακήρυξε τη δύναμη του με τη νίκη στη ναυμαχία της Πρέβεζας πριν από 481 χρόνια. Σήμερα, ο στόλος μας υπηρετεί τα δικαιώματα και τα ενδιαφέροντα του έθνους μας».

Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε την Μεσόγειο τουρκική λίμνη

Νωρίτερα, σε γραπτό μήνυμά του για την επέτειο της ναυμαχίας στην Πρέβεζα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι «ο στρατός μας με τη νίκη στη ναυμαχία της Πρέβεζα που κέρδισαν οι πεζοναύτες μας υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρόσα Χαϊρετίν Πασά το 1538 μετατρέποντας την Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη, μετέφερε και στη θάλασσα τις νίκες της ξηράς αποδεικνύοντας σε όλο τον κόσμο την ισχύ του ναυτικού μας».

Πρόσθεσε ότι: «πιστεύουμε απόλυτα ότι οι δυνάμεις του ναυτικού μας με την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό τους θα εκπληρώσουν τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει στο ακέραιο και στο μέλλον όπως ακριβώς έκαναν στο παρελθόν και κάνουν και τώρα».

Για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος απλά ανέφερε ότι είχε συζητήσεις και για τα θέματα αυτά στις ΗΠΑ, χωρίς να κάνει ωστόσο περισσότερες δηλώσεις.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr