Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ανερχόμενος σχεδιαστής που κέρδισε το Karl Lagerfeld Prize

Ο ανερχόμενος σχεδιαστής που κέρδισε το Karl Lagerfeld Prize

Ένα νέο, ανερχόμενο ταλέντο στο χώρο της μόδας κέρδισε το βραβείο Karl Lagerfeld Prize, το οποίο μετονομάστηκε φέτος προς τιμήν του κορυφαίο μετρ της μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ

Ο Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας, Hed Mayner είναι ο πρώτος που τιμάται με το βραβείο Karl Lagerfeld Prize, για τα νέα ταλέντα που αναδεικνύονται στο χώρο της μόδας.

Το βραβείο μετονομάστηκε φέτος προς τιμήν του κορυφαίο μετρ της μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, σε ηλικία 88 χρόνων.

Κάθε χρόνο, στο LVMH Prize for Young Fashion Designers, δίνεται ένα Grand Prize – με αυτό βραβεύθηκε φέτος ο Νοτοαφρικανός σχεδιαστής Thebe Magugu – και ένα δεύτερο βραβείο, το οποίο πήρε την καινούργια ονομασία του μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ.

Αυτό πήγε στον γεννημένο στην Αμούκα, κοντά στα ισραηλινο-λιβανικά σύνορα, και εγκατεστημένο σήμερα στο Παρίσι, 33χρονο σχεδιαστή Hed Mayner .

Μετά τη βράβευσή του, ο Hed Mayner δήλωσε:

«Παίρνω πολύ κλασικά στοιχεία από την ανδρική γκαρνταρόμπα και τους δίνω καινούργιο σχήμα και καινούργια ζωή, ένα είδος παράλληλης πραγματικότητας».

Ο Hed Mayner «γοήτευσε την επιτροπή» με τα πολυεπίπεδες δημιουργίες του, υπερμεγέθη σακάκια, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ογκώδεις σιλουέτες της ουδέτερης ως προς το φύλο κολεξιόν του.

https://www.instagram.com/p/Bud7XXdF66C/?utm_source=ig_web_copy_link

View this post on Instagram

S/S 20 COLLECTION

A post shared by HED MAYNER (@hedmayner) on

View this post on Instagram

SS20 BACKSTAGE photo by Yu Fujiwara @8and2

A post shared by HED MAYNER (@hedmayner) on

«Οι κολεξιόν του αμφισβητούν την έννοια του φύλου μέσα από μια αισθητική στην οποία συναντώνται απαλές γραμμές και δομή, απλότητα και πολυτέλεια» είπε, σύμφωνα με το Dezeen, η Ντελφίν Αρνό, διευθύντρια και εκτελεστική αντιπρόεδρος στον οίκο Louis Vuitton.

Και οι δύο σχεδιαστές που βραβεύτηκαν, επελέγησαν ανάμεσα από οκτώ φιναλίστ, κάθε ένας εκ των οποίων όφειλε να είναι κάτω από 40 και να είχε ήδη παρουσιάσει δύο συλλογές ανδρικών ή γυναικείων ρούχων.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024