Συχνό φαινόμενο αποτελεί για πολλούς άντρες αλλά και πολλές γυναίκες, σε μία φάση της ζωής τους να απέχουν, κάνοντας άλλοτε ένα σύντομο κι άλλοτε ένα μεγαλύτερο «διάλειμμα» από τις συχνές ερωτικές επαφές.

Συχνό φαινόμενο αποτελεί για πολλούς άντρες αλλά και πολλές γυναίκες, σε μία φάση της ζωής τους να απέχουν, κάνοντας άλλοτε ένα σύντομο κι άλλοτε ένα μεγαλύτερο «διάλειμμα»από τις συχνές ερωτικές επαφές.

Ο δρ Mark Lawton, από την Βρετανική Ένωση Σεξουαλικής Υγείας αποκάλυψε ορισμένες συνέπειες αυτής της αποχής στο ανθρώπινο σώμα.

Ενδέχεται να αισθάνεστε εντονότερα στρες ή και κατάθλιψη

Το «κρεβάτι» είναι γνωστό πως μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία, όχι μόνο εκείνη την στιγμή αλλά μπορεί να φτιάξει την διάθεση και της υπόλοιπης ημέρας, βοηθώντας μας να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που ενδεχομένως θα προκύψουν πιο εύθυμα και ψύχραιμα.

Το παραπάνω οφείλεται στην έκκριση των ενδορφινών κατά τη διάρκεια και μετά τη σεξουαλική επαφή. Κατά συνέπεια με την μεγάλη αποχή από το σεξουαλικό τομέα δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από την «ώθηση» των ενδορφινών.

Πιθανόν να αρρωσταίνετε πιο συχνά

Υψηλότερα επίπεδα IgA (εκκριτική ανοσοσφαιρίνη Α), ενός αντισώματος που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιούς, έχουν εντοπιστεί σε οργανισμούς ατόμων που κάνουν τακτικά έρωτα, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Wilkes-Barre.

Θα μειωθεί η ερωτική σας επιθυμία

Με την παύση των συχνών σεξουαλικών επαφών σταδιακά «εξασθενεί» και η ερωτική επιθυμία (libido), με αποτέλεσμα να σταματήσει να σας λείπει η ερωτική επαφή.

Οι άντρες που απέχουν εμφανίζουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους, αντίδραση που πυροδοτεί έναν αρνητικό φαύλο κύκλο. Την μειωμένη σεξουαλική επαφή ακολουθούν τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα, αντίδραση που μειώνει την libido και αντίστοιχα την ερωτική επιθυμία.

Αυξημένος ο κίνδυνος του καρκίνου του προστάτη

Η συχνή εκσπερμάτωση, σύμφωνα με τους ερευνητές, προστατεύει τους άντρες από την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Στην ίδια κατεύθυνση, σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, αναφέρει πως ο κίνδυνος μειώνεται περίπου σε ποσοστό 20% για τους άνδρες που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, συγκριτικά με εκείνους που περιορίζονταν σε 4 έως 7 φορές στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Περαιτέρω έρευνα είναι αναγκαία, καθώς ακόμα οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει που εδράζεται η εν λόγω σύνδεση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr