Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θερμοκρασίες Ιουνίου στις περισσότερες ελληνικές θάλασσες αν και μέσα Οκτωβρίου

Θερμοκρασίες Ιουνίου στις περισσότερες ελληνικές θάλασσες αν και μέσα Οκτωβρίου

Η παρατεταμένη ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν κατά το πρώτο μισό του Οκτωβρίου έχουν σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση της επιφανειακής θερμοκρασίας της θάλασσας σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στο Ιόνιο, στα Δωδεκάνησα και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου.

Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται στις περισσότερες ελληνικές θάλασσες η επιφανειακή θερμοκρασία τους, κάτι που οφείλεται στην παρατεταμένη ηλιοφάνεια και στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νερά να είναι πιο ζεστά του αναμενομένου και να θυμίζουν Ιούνιο, ιδιαίτερα στο Ιόνιο, στα Δωδεκάνησα και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου, όπου η απόκλισή (άνοδος) της θερμοκρασίας τους από τις κανονικές για την εποχή τιμές φθάνει τους δύο βαθμούς Κελσίου.

«Φθινοπωρινό» μελτέμι

Αντίθετα, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν (άτυπο μελτέμι) στα κεντρικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου, συγκρατούν εκεί την επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας πολύ κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η απόκλιση της θερμοκρασίας των νερών κυμαίνεται στον συν/πλην μισό βαθμό Κελσίου σε σχέση με τις συνήθεις θερμοκρασίες για Οκτώβριο.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας, όπως καταγράφεται την Τρίτη 15/10/2019, καθώς και η απόκλισή της από τις κανονικές για την εποχή τιμές. Φαίνεται ξεκάθαρα η αντίθεση ανάμεσα στο Ιόνιο και στα Δωδεκάνησα, σε σχέση με το Κεντρικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024