Αντιγριπικό εμβόλιο: Παράταση ισχύος των συνταγών ζητούν οι φαρμακοποιοί
Η πρώτη παρτίδα των εμβολίων έχει εξαντληθεί
Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη διάθεση αντιγριπικών εμβολίων προς τους ασφαλισμένους.
Το 25% που έχει διανεμηθεί από τις αρχές του μήνα στα φαρμακεία έχει ήδη εξαντληθεί με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια, αναφέρει σε επιστολή του προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
Ο Σύλλογος ζητάει από τον ΕΟΠΥΥ να παραταθεί η ισχύς των συνταγών που έχουν ήδη εκδοθεί όπως και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς, αφού, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, το 75% των ποσοτήτων του εμβολίου πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442