Δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την εξόφληση μιας δόσης στο ΔΝΤ, επικοινώνησε με τον Γιάννη Στουρνάρα ο Γιάννης Δραγασάκης και τον ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πληρώσει τη δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

Εντυπωσιακή ήταν η αποκάλυψη που έκανε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας για τους πέτρινους μήνες του πρώτου εξαμήνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενας ξένος δημοσιογράφος, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή, ενώ υποτίθετο ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βρίσκονταν στο πιο κρίσιμο σημείο τους, τον πληροφόρησε ότι ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Πούτιν ρωτώντας τον εάν αληθεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να τυπώσει δραχμές σε νομισματοκοπείο στη Μόσχα.

Κατά τον κ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος Πούτιν το επιβεβαίωσε. Ισως αυτός να είναι ο λόγος που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε τότε στη Μόσχα.

Αλλά η δεύτερη αποκάλυψη που κάνει ο κ. Στουρνάρας είναι πιο εντυπωσιακή…

Πώς γλιτώσαμε τη χρεοκοπία

Μου λέει λοιπόν -συνεχίζει ο «Βηματοδότης»- ότι δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την εξόφληση μιας δόσης στο ΔΝΤ, επικοινώνησε μαζί του ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και τον ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πληρώσει τη δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Πιστωτικό γεγονός, άρα χρεοκοπία…

Αμέσως ο κ. Στουρνάρας συγκαλεί σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος με τη συμμετοχή και του κ. Κατσάμπα (τότε εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ) και μετά από ώρες βρήκαν τη λύση ώστε να μην υπάρξει χρεοκοπία.

Ηταν μια λύση που δεν ξανάγινε, όπως μου εξήγησε ο κ. Στουρνάρας. Ποια ήταν αυτή; Η δόση πληρώθηκε από ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, που βεβαίως δεν δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτόν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr