Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανυποχώρητος ο Ερντογάν παρά τις κυρώσεις Ευρώπης και ΗΠΑ

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν παρά τις κυρώσεις Ευρώπης και ΗΠΑ

Προκλητικός παραμένει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς επιμένει στην θέση του ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού θα πετύχει τον στόχο της να εκδιώξει τις δυνάμεις των Κούρδων από τις συνοριακές πόλεις της Συρίας και να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας όπου θα μεταφερθούν εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες

Προκλητικός παραμένει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς επιμένει στην θέση του ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού θα πετύχει τον στόχο της να εκδιώξει τις δυνάμεις των Κούρδων από τις συνοριακές πόλεις της Συρίας και να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας όπου θα μεταφερθούν εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει παρά τις κυρώσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών και προχώρησε σε προκλητικό συσχετισμό της εισβολής στη Συρία με την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

«Η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης είναι για την Τουρκία τέτοιας ζωτικής σημασίας, όπως και η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους χωρίς να λάβουμε υπόψη απειλές και πιέσεις. Το λέω ξεκάθαρα. Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε αυτό που έχουμε ξεκινήσει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε: «Όπου υψώσαμε τη σημαία μας μια φορά, μετά δεν ξανακατέβηκε».

Εν τω μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Συρία, ενώ την ίδια στιγμή σύροι αντάρτες (σύμμαχοι των Τούρκων) μετακινούνται προς την πόλη Μανμπίτζ. Μετά την είδηση της συμμαχίας Κούρδων – Άσαντ, ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι ο τουρκικός στρατός θα εκκαθαρίσει το Μανμπίτζ από το SDF, τους σύρους αντάρτες που τελούν υπό την καθοδήγηση των Κούρδων, ενώ στα γύρω χωριά της περιοχής συνεχίζονται οι συγκρούσεις συγκρούσεις.

Τέλος, στην περιοχή Κομπάνι, εκεί που βρίσκονταν ήδη αμερικανικές δυνάμεις, είναι το σημείο όπου σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, οι Τούρκοι είχαν παρενοχλήσει εσκεμμένα αμερικανικές θέσεις. Ο Ερντογάν εγγυήθηκε στον Τραμπ ότι δεν θα επιτεθεί στο Κομπάνι. αν και στην περιοχή σύμφωνα με το Reuters στην περιοχή παρατηρείται κινητικότητα που σχετίζεται άμεσα με την κινητικότητα του Τακτικού Συριακού Στρατού του Άσαντ.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024