Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαλβίνι : Συγκρίνει τη γενοκτονία των Αρμενίων με το Κουρδικό

Σαλβίνι : Συγκρίνει τη γενοκτονία των Αρμενίων με το Κουρδικό

Ο ακροδεξιός επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι η γενοκτονίων των Αρμενίων μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με το Κουρδικό

Τον τερματισμό κάθε χρηματικής βοήθειας προς την Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιταλία ζήτησε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, υποστήριξε πως «δεν φθάνουν οι εκκλήσεις» και πως «θα πρέπει να διαγραφεί όποια υπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ». Ζήτησε δε«να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές και ιταλικές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού, ενός ζητήματος που η στάση του -εναντίον της υποδοχής και υπέρ του κλεισίματος των λιμανιών και των συνόρων της Ιταλίας- είχε έως πρότινος προκαλέσει μεγάλη πολεμική εντός της ΕΕ, ο Σαλβίνι σημείωσε: «Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της Τουρκίας με τους μετανάστες, η Ευρώπη θα πρέπει να υπερασπιστεί τα σύνορά της».

«Η γενοκτονία των Αρμενίων μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με τους Κούρδους»

Ο ακροδεξιός Σαλβίνι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πριν από έναν αιώνα είχαμε τη σφαγή, τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει σήμερα, βάζοντας στη θέση των Αρμενίων τους Κούρδους».

Στη συνέχεια, ο ηγέτης της Λέγκας διεμήνυσε: «Εάν αυτή η κυβέρνηση φέρει ένα έγγραφο επαρκές, που θα σταματά τη χρηματοδότηση και την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, εγώ θα το ψηφίσω. Πρέπει να σταματήσουμε τις ιταλικές κι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024