Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρίδης - Βέττας στο One Channel : Έντονη αντιπαράθεση για την ψήφο των αποδήμων

Καιρίδης – Βέττας στο One Channel : Έντονη αντιπαράθεση για την ψήφο των αποδήμων

«Στο μόνο που δεν θα υποχωρήσουμε είναι να έχουμε ψήφους δύο ταχυτήτων. Θα ήταν απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και άδικο» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στην εκπομπή One Report ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα.

Μιλώντας για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού ο κ. Καιρίδης διευκρίνισε πως πρόκειται για «μείζονα πρωτοβουλία για να αποκατασταθεί μια αδικία απέναντι στους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό εξαιτίας λαθών του ίδιου του πολιτικού συστήματος.

Στο μόνο που δεν θα υποχωρήσουμε είναι να έχουμε ψήφους δύο ταχυτήτων. Θα ήταν απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και άδικο» συμπλήρωσε για να καταλήξει πως «με αισιοδοξία βλέπω ότι ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας άφησε παράθυρο για συζήτηση, ενώ οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί είναι θετικοί».

Έντονη ήταν η απάντηση του κ. Βέττα, ο οποίος υπογράμμισε πως «πριν από καιρό ακούστηκε κάτι από τον κ. Βορίδη. Είπε ότι θα πάρουμε όλα εκείνα τα θεσμικά μέτρα έτσι ώστε να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά.

Είναι ένα εργαλείο, αφού η ΝΔ πιστεύει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν ΝΔ, οπότε θα μπορέσει να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην άκρη». «Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» είπε και κατέληξε «όλη αυτή η ιστορία θα εξεταστεί, θα κάνουμε όλοι το καλύτερο και κανείς δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε τους Έλληνες».

Για την τουρκική εισβολή στη Συρία

Στο επίκεντρο τέθηκε το θέμα του πολέμου στη Συρία, καθώς και ο αντίκτυπός του στη χώρας μας. Το θερμόμετρο ανέβηκε ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Το λόγο πήρε πρώτος ο κ. Καιρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο στην κατάσταση στη Συρία.

«Αυξάνεται η αστάθεια σε μια ήδη ασταθή περιοχή. Έχουμε ενίσχυση των προσφυγικών ροών, καθώς έχουμε κύματα χιλιάδων κούρδων που απωθούνται από την περιοχή, έχουμε τον κίνδυνο των τζιχαντιστών και πάνω από όλα έχουμε ενίσχυση του τουρκικού εθνικισμού» τόνισε ο κ. Καιρίδης. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε «το Κουρδικό δεν λύνεται με στρατιωτικά μέσα».

Για τις προκλήσεις Ερντογάν

Από την πλευρά του ο κ. Βέττας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός δεν άκουσε τίποτα από την κυβέρνηση για τις ανοησίες του Ερντογάν που έθεσε ζητήματα μειονότητας στη Ρόδο. Σε λίγο θα θέσει και στη Νέα Σμύρνη. Εκεί θα πρέπει να φτάσει για να αντιδράσει η κυβέρνηση;»

«Δεν χρειάζονται αυτές οι φανφάρες στην εξωτερική πολιτική, η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει και έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους την τουρκική προκλητικότητα» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε πως «το να καταδικάσεις την Τουρκία στο εσωτερικό είναι το πιο εύκολο. Το θέμα είναι τι κάνουμε από δω και πέρα και προς τα έξω».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024