
Λέσβος : Κάτοικοι εμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS να δέσει στο λιμάνι
Το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva» επιχειρούσε τους τελευταίους μήνες στη Μεσόγειο διασώζοντας πρόσφυγες και μετανάστες.
Κάτοικοι στη Λέσβο παρεμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva», να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμνιάς.
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, συμβολικά πέταξαν πέτρες προς το πλοίο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο περί τα 200 μέτρα από το λιμάνι.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr οι περισσότεροι κάτοικοι που διαμαρτύρονται είναι από τα γειτονικά χωριά Πέτρα και Μόλυβος.
Από τη Λαπεντούζα στη Λέσβο
Το Open Arms μέχρι πρόσφατα επιχειρούσε στη Μεσόγειο, σώζοντας πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν ναυαγήσει ανοιχτά της Λιβύης και μεταφέροντάς τους στην Ιταλία – κυρίως στην Λαμπεντούζα – και την Ισπανία.
Η δράση του έγινε ευρέως γνωστή τον Αύγουστο, όταν το πλοίο αναζητούσε επί μια εβδομάδα πλοίο να δέσει στη Μεσόγειο μεταφέροντας περισσότερους από 100 πρόσφυγες και μετανάστες που είχε περισυνελλέξει σε διάφορες επιχειρήσεις διάσωσης.
- Το πέπλο θανάτου γύρω από το δίκτυο Έπσταϊν: Ποιοι, πόσοι και πώς πέθαναν
- Σκύλος και θάλασσα: Μύθοι, αλήθειες, νομοθεσία και η επιστημονική πραγματικότητα
- Σύρος: Ιατροδικαστική εξέταση, τηλεφωνικές επικοινωνίες και κάμερες ασφαλείας θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση
- Πυρκαγιές σε Γαλλία – Ισπανία: Στάχτη 1,5 εκατ. στρέμματα, πάνω από 320.000 οι εκτοπισμένοι
- Στην αντεπίθεση ο Ινφαντίνο μετά το Μουντιάλ: «Σπέρνετε μίσος και ψεύτικες φήμες» (pics)
- Καρκίνος: Παγκόσμια αύξηση – Τα νέα περιστατικά αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050






