Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν : Νέο σύνταγμα στη Συρία που να εγγυάται τα δικαιώματα όλων

Πούτιν : Νέο σύνταγμα στη Συρία που να εγγυάται τα δικαιώματα όλων

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την αιματηρή επιχείρηση του Ταγίπ Ερντογάν στη Συρία. Την Κυριακή δήλωσε ότι η Συρία χρειάζεται νέο σύνταγμα που να εγγυάται τα δικαιώματα όλων.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την αιματηρή επιχείρηση του Ταγίπ Ερντογάν στη Συρία. Την Κυριακή ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Συρία χρειάζεται νέο σύνταγμα που να εγγυάται τα δικαιώματα όλων.

Την ώρα που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν τους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποιούσε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να δραπετεύσουν από τις φυλακές που κρατούνται και ο ISIS να ανασυνταχθεί. Δεκάδες μαχητές του ISIS δραπέτευσαν ήδη.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμμαχος του Ασαντ, δεν έχει εμπιστοσύνη ότι οι Τούρκοι μπορούν να διατηρήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο. Ωστόσο, είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν την περιοχή.

Νέο Σύνταγμα για όλους

Σε μια προσπάθεια να φέρει τους Κούρδους κοντά στον Ασαντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Συρία έχει ανάγκη από ένα Σύνταγμα που θα καταρτιστεί για το συμφέρον της χώρας και θα πρέπει να εγγυάται τα δικαιώματα όλων των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya TV, συμφερόντων της Σαουδικής Αραβίας, ενόψει της πρώτης επίσκεψής του στο βασίλειο, μετά από δέκα και πλέον χρόνια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Σύριοι «αλληλεπιδρούν θετικά» με την ρωσική στρατιωτική αστυνομία και τον ρωσικό στρατό που έχει αναπτυχθεί στην Συρία, ενώ οι περισσότεροι Ρώσοι αστυνομικοί είναι μουσουλμάνοι από την ρωσική περιοχή του Βόρειου Καύκασου.

Η Μόσχα μπορεί να έχει έναν «ρόλο-κλειδί» στην Μέση Ανατολή

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία μπορεί να παίξει έναν «ρόλο-κλειδί» στη Μέση Ανατολή, καθώς έχει καλές σχέσεις με το Ιράν και τον Αραβικό κόσμο.

Ενόψει της πρώτης του επίσκεψης στο βασίλειο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι κανένας στην Σαουδική Αραβία ή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δεν επιθυμεί μία αντιπαράθεση με το Ιράν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης, ότι η Ρωσία εργάζεται για την οργάνωση μιας ελεύθερης ζώνης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όμοια με αυτή μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν.

Αποτυχία στη βελτίωση των σχέσεων με ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν διαπίστωσε αποτυχία στη βελτίωση των διμερών σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορεί να κατηγορήσει τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το γεγονός αυτό.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί τη βελτίωση των αμερικανό-ρωσικών σχέσεων στον προεκλογικό αγώνα του 2016, όπως είπε ο Πούτιν.

«Το γνωρίζουμε αυτό, από την προηγούμενη προεκλογική του εκστρατεία, οπότε είχε μιλήσει υπέρ της ομαλοποίησης των [σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας] αλλά δυστυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν στους τηλεοπτικούς σταθμούς Al Arabiya, Sky News Arabia και RT Arabic.

«Αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι, καθώς βλέπουμε τι συμβαίνει στην εσωτερική πολιτική ζωή των ΗΠΑ» σημείωσε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024