Ο Κολοσσός Ρόδου ηττήθηκε από το Λαύριο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Basket League, με το εύστοχο τρίποντο Γουότσον, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη να χαρίζει τη νίκη στο σύνολο του Χρήστου Σερέλη.
Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο τεχνικός του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, εμφανίστηκε απογοητευμένος με το τελικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως ο τρόπος που ήρθε η ήττα αφήνει μια πολύ πικρή γεύση σε εκείνον και στους παίκτες του.
«Δυστυχώς σήμερα το παιχνίδι μας αφήνει μία πολύ πικρή γεύση. Ειδικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε και τελείωσε. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ματς ήταν η προσέγγιση στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεχθήκαμε 28 πόντους σε ένα δεκάλεπτο, μπήκαμε νωθροί, χαλαροί, δεν πιέσαμε…
Αν δει κανείς ότι δεχθήκαμε 30 πόντους σε ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί να καταλάβει τη διαφορά. Γενικά βρεθήκαμε σε κακή ημέρα, χαμηλά ποσοστά στα σουτ, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 40% τρίποντο, τελειώσαμε πολύ χαμηλά.
Χάσαμε επτά ελεύθερες βολές, που είναι μεγάλο νούμερο να χάνεις στο γήπεδό σου. Κάναμε μία ήττα πάρα πολύ κακή, χωρίς να θέλω να μειώσω την ομάδα του Λαυρίου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι μία ομάδα καλύτερη από εμάς» ήταν τα λόγια του Έλληνα τεχνικού.
Για το αν θα κάνει ροτέισον στο ματς Κυπέλλου που ακολουθεί: «Σίγουρα θα υπάρξει ροτέισον για να κρατήσουμε παίκτες φρέσκους και να δοκιμάσουμε πράγματα».
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.
Ο Εργκιν Αταμάν στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Βεζένκοφ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, ενώ παραδέχθηκε ότι κάποιοι παίκτες του φοβούνται μετά από τόσες σερί ήττες.