Για τον Ερντογάν, ο οποίος δείχνει να μην λογαριάζει τίποτα και συνεχίζει ασταμάτητος τόσο στη Συρία, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, μίλησαν μέσα από την εκπομπή One Line ο ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Λέο Ραπτάκης και ο αντιναύαρχος ε.α., Βασίλης Πολίτης.

«Είναι μεγάλη ντροπή το «πράσινο φως» του Τραμπ στον Ερντογάν» είπε ο κ. Ραπτάκης και συμπλήρωσε πως «δεν ενημέρωσε κανέναν για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή».

«Αυτό που έκανε ο Τραμπ δεν το κάνει κανένας χωρίς να ενημερώσει. Θα κάνει μεγάλο κακό στις ΗΠΑ» συμπλήρωσε και εξήγησε πως «η Αμερική πρέπει να πατήσει πόδι. Και η Ευρώπη πρέπει να αναθαρρήσει και να προβεί σε οικονομικά μέτρα. Πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν ακούει κανέναν και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει η ΕΕ να πατήσει πόδι, αλλιώς ο Ερντογάν δεν πρόκειται να σταματήσει.

Πολίτης: Θηρίο ο Ερντογάν – Ντροπή να μην μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Από την πλευρά του ο κ. Πολίτης υπογράμμισε πως «ο Ερντογάν είναι θηρίο». «Εκτός από τον πόλεμο στη Συρία, συνεχίζει κανονικά και τις ενέργειες στο Τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ» συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε πως «όσο του δίνουμε έδαφος και όσο οι αντιδράσεις είναι βελούδινες εκείνος θα συνεχίζει». «Πρώτα πρέπει να ενισχύσουμε τη γεωπολιτική μας παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και μετά να διεκδικήσουμε συμφωνία» κατέληξε.

Αναφορικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ο κ. Ραπτάκης τόνισε πως υπάρχουν πολλοί Έλληνες σε Αμερική, Καναδά, αλλά και στην Αυστραλία και την Ευρώπη»

«Αν κάποιος έχει ελληνική υπηκοότητα, πρέπει να μπορεί να ψηφίσει στην Ελλάδα» διευκρίνισε. «Είναι ντροπή που έχουμε Έλληνες που ζουν στην Αμερική και έχουν υπηκοότητα, να μην μπορούν να ψηφίσουν. Τα εργαλεία υπάρχουν, πρέπει να βρεθεί το θάρρος» συμπλήρωσε.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας