Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι κινήσεις Ερντογάν στη στρατηγική σκακιέρα της Συρίας και ο φόβος της Ελλάδας

Οι κινήσεις Ερντογάν στη στρατηγική σκακιέρα της Συρίας και ο φόβος της Ελλάδας

Ο κ. Υφαντής χαρακτήρισε την επιχείρηση της Τουρκίας, την οποία ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό, πολύ προσεκτική

Τις ραγδαίες εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία, όπου η Τουρκία σφυροκοπά τους Κούρδους, σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή One Report ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Υφαντής.

Ο κ. Υφαντής χαρακτήρισε την επιχείρηση της Τουρκίας, την οποία ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό, πολύ προσεκτική.

Σημείωσε, δε, πως η Αγκυρα έχει την εμπειρία των δύο προηγούμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, με τελευταία αυτή στο Αφρίν.

Ο κ. Υφαντής τόνισε πως δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, ωστόσο -όπως εκτιμά- το πιθανότερο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί μια σημαντική φάση της επιχείρησης, μακάρι με ελάχιστα θύματα, γιατί οι Κούρδοι θα συνειδητοποιήσουν το μάταιο της αντίστασης.

«Έχουν ελάχιστες επιλογές και καθόλου συμμάχους» πρόσθεσε.

Ο φόβος του προσφυγικού

Ερωτώμενος πώς επηρεάζεται η Ελλάδα από τα γεγονότα στη Συρία, ο κ. Υφαντής τόνισε πως το κακό σενάριο είναι η δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών. Δηλαδή να γίνει πράξη η απειλή του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα.

«Είναι ένας δικαιολογημένος φόβος» είπε, ωστόσο εκτίμησε πως «εάν κλιμακώσει τόσο πολύ η Αγκυρα, κινδυνεύει να υπάρξουν σημαντικές αντισυσπειρώσεις. Να ξυπνήσει η Ευρώπη και να αντιδράσει περισσότερο δυναμικά απ’ όσο αντιδρά σήμερα».

Πηγή: onetv.gr

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024