Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: Ρίχνουν κουμπιά και δραχμές στα παγκάρια
Τα έσοδα των εκκλησιών στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 60% από το 2011.
Η κρίση φαίνεται πως έχει χτυπήσει και τους κόλπους της Εκκλησίας, καθώς οι πιστοί δυσκολεύονται να διαθέσουν ακόμα και μερικά κέρματα για να πάρουν ένα κεράκι.
Τα έσοδα των εκκλησιών στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 60% από το 2011. Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί και οι δωρεές προς τις ενορίες.
Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ιερωμένοι βρίσκουν μέσα στο κουτί, αντί για χρήματα, δραχμές, βουλγάρικα νομίσματα ακόμη και κουμπιά.
«Βρίσκουμε δραχμές, νομίσματα άλλων κρατών, πολύ υποδεέστερων του ευρώ, ακόμα και κουμπιά. Ο προσερχόμενος στο ναό για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα των υπολοίπων, κάνει την κίνηση ότι ρίχνει κάτι έτσι ώστε να φανεί ότι δίνει κάτι», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης, αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.
Σημειώνεται πάντως πως το καθεστώς φορολόγησης του Κλήρου ως προς τις «χρηματικές ενισχύσεις», δεν έχει αλλάξει, και παραμένει αφορολόγητο (δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ οι εισφορές χρηματικών ποσών στους ιερούς ναούς και μοναστήρια επ΄ευκαιρία προσκυνήματος ή τέλεσης μυστηρίων, υπό τύπο δωρεάς προς ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου).
- Εως και 7.800 ευρώ σε συντάξεις χηρείας Δημοσίου
- Πικάσο σε καθεδρικό ναό: Έκθεση φωτίζει τις βιβλικές ρίζες του έργου του – Ο ίδιος δήλωνε άθεος
- Το να έχεις το δικό σου στέκι κάνει καλό στην ψυχική υγεία σου
- Στην πρώτη γραμμή των μέτρων στήριξης το fuel pass
- Πόλεμος στο Ιράν: Η «σύντομη εκδρομή» του Τραμπ που έβαλε φωτιά στη Μέση Ανατολή
- Αριστερά ή δεξιά; Πού βρίσκονται ιδεολογικά οι νέοι της ΕΕ


