Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Dyson εγκαταλείπει το project κατασκευής ηλεκτροκίνητου οχήματος

Η Dyson εγκαταλείπει το project κατασκευής ηλεκτροκίνητου οχήματος

Εμπορικά μη βιώσιμο έκρινε η Dyson το project που είχε προαναγγείλει πριν περίπου ένα χρόνο για την εξέλιξη, ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Η βρετανική φίρμα με ειδίκευση στις ηλεκτρικές σκούπες Dyson ανέκρουσε πρύμνη, διακόπτοντας το project κατασκευής ενός δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μια επένδυση αξίας 2,5 δις στερλινών καθώς όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, James Dyson, το σχέδιο δεν θα μπορούσε να γίνει εμπορικά βιώσιμο, συμπληρώνοντας ότι αν και έγιναν προσπάθειες πώλησης του project σε τρίτο κατασκευαστή, απέβησαν άκαρπες.

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Dyson το οποίο πιθανότατα θα έπαιρνε την μορφή ενός επταθέσιου crossover θα κυκλοφορούσε δυνητικά το 2021. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο James Dyson στην ανακοίνωσή του «δεν πρόκειται για αποτυχία του προϊόντος ή για αποτυχία της ομάδας που ανέλαβε την εξέλιξή του. Τα επιτεύγματά τους είναι θεαματικά δεδομένης της περιπλοκότητας και του τιτάνιου έργου που προϋποθέτει ένα αντίστοιχου project».

Παρ΄όλα αυτά η Dyson επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την εξέλιξη μπαταριών στερεού τύπου οι οποίες όπως είναι γνωστό αποτελούν αντικείμενο έρευνας από το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την επόμενη ημέρα των ηλεκτροκίνητων καθώς εξασφαλίζουν μεγαλύτερη απόδοση και κατ΄επέκταση αυτονομία, καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο ενώ είναι και πιο ασφαλείς καθώς οι ηλεκτρολύτες σε υγρή μορφή  αντικαθίστανται από στερεού τύπου.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024