Η βρετανική φίρμα με ειδίκευση στις ηλεκτρικές σκούπες Dyson ανέκρουσε πρύμνη, διακόπτοντας το project κατασκευής ενός δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μια επένδυση αξίας 2,5 δις στερλινών καθώς όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, James Dyson, το σχέδιο δεν θα μπορούσε να γίνει εμπορικά βιώσιμο, συμπληρώνοντας ότι αν και έγιναν προσπάθειες πώλησης του project σε τρίτο κατασκευαστή, απέβησαν άκαρπες.

Το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Dyson το οποίο πιθανότατα θα έπαιρνε την μορφή ενός επταθέσιου crossover θα κυκλοφορούσε δυνητικά το 2021. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο James Dyson στην ανακοίνωσή του «δεν πρόκειται για αποτυχία του προϊόντος ή για αποτυχία της ομάδας που ανέλαβε την εξέλιξή του. Τα επιτεύγματά τους είναι θεαματικά δεδομένης της περιπλοκότητας και του τιτάνιου έργου που προϋποθέτει ένα αντίστοιχου project».

Παρ΄όλα αυτά η Dyson επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την εξέλιξη μπαταριών στερεού τύπου οι οποίες όπως είναι γνωστό αποτελούν αντικείμενο έρευνας από το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την επόμενη ημέρα των ηλεκτροκίνητων καθώς εξασφαλίζουν μεγαλύτερη απόδοση και κατ΄επέκταση αυτονομία, καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο ενώ είναι και πιο ασφαλείς καθώς οι ηλεκτρολύτες σε υγρή μορφή  αντικαθίστανται από στερεού τύπου.

Γράψτε το σχόλιό σας