Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παυλόπουλος : «Αυθαίρετες και εξαιρετικά επικίνδυνες» οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία

Παυλόπουλος : «Αυθαίρετες και εξαιρετικά επικίνδυνες» οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, τις οποίες χαρακτήρισε ως «απολύτως αυθαίρετες, αντίθετες προς κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και εξαιρετικά επικίνδυνες».

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντενμπεργκ στο Προεδρικό Μέγαρο είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε τις πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, τις οποίες χαρακτήρισε ως «απολύτως αυθαίρετες, αντίθετες προς κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και εξαιρετικά επικίνδυνες».

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ προσλαμβάνει σήμερα ιδιαίτερες διαστάσεις, όσον αφορά στην διασφάλιση της ειρήνης καθώς και στην εμπέδωση της διεθνούς σταθερότητας, μέσω της πλήρους εφαρμογής του συνόλου του διεθνούς δικαίου, ιδίως δε εκείνου που εγγυάται τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.

Υπόδειγμα συνεπούς συμμάχου η Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, επισήμανε ότι έχει αποδείξει και αποδεικνύει καθημερινά, κατά γενική ομολογία, πως αποτελεί υπόδειγμα συνεπούς και αποτελεσματικού συμμάχου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ως προς όλο το φάσμα των υποχρεώσεών της και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό αξίζει την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε, πρώτον, ότι «η συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να συμπαρασταθεί εμπράκτως στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, πάντοτε με γνώμονα τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου».

«Και δεύτερον, να υπερασπισθεί εμπράκτως την Ελλάδα έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να προσβάλει τα σύνορά της, την επικράτειά της και την κυριαρχία της, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για σύνορα και επικράτεια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και όταν λέω έναντι οιουδήποτε, το εννοώ στο ακέραιο, δοθέντος ότι αφορά ακόμη και μέλη του ΝΑΤΟ. Διότι οφείλουμε να ερμηνεύουμε τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου περί οργάνωσης και λειτουργίας του ΝΑΤΟ, όχι μόνο κατά το γράμμα τους, αλλά κατ’ εξοχήν μάλιστα, κατά το πνεύμα τους, το οποίο αναδεικνύεται από την ίδια την αποστολή της συμμαχίας. Και το πνεύμα αυτό δεν ανέχεται κατ’ ουδένα τρόπο, οιασδήποτε μορφής προσβολή των συνόρων, του εδάφους και της κυριαρχίας μέλους του ΝΑΤΟ, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται. Υπό διαφορετική εκδοχή αποδυναμώνεται, και δη επικίνδυνα, το ίδιο το ΝΑΤΟ» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024